Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Andres Raid: “natsitervitus” oli mujal isegi tuntum kui Saksamaal

-
25.09.2022
Natsihundid Karl Marxi ees.
© Scanpix

Alles hiljaaegu vaieldi, pigem räusati, et isegi käega laialt levinud OK tähis pidi olema rassistlik. Natsitervitus on midagi sellist, mis peaks isegi kõige kalgimal inimesel vere keema ajama. Mis asi see natsitervitus on?!

Enne õiendame paar akuutset asja ära – von der Leyen ütles selle välja! EU kui suveräänsete riikide liit?! Võite ära unustada! „Kui meile ei meeldi teie valimistulemused ehk rahva tahe, siis me leiame hoovad, kuidas asjad „õigeks pöörata!“ Just nii teatas proua Itaalia valmiste puhul. Oleme heas seltskonnas?!

„Õhtulehe“ tõlkidele tuleb anda välja preemia järjekordse saavutuse eest. Huvitav – kas nad ise oma kirjapandut üle ka vaatavad?! Loeme:

„President Vladimir Putini laupäeval allkirjastatud uus seadus ütleb, et Venemaa vägesid, kes keelduvad võitlemast, deserteerimast, allumast või alistumast vaenlasele, võidakse nüüd oodata kuni 10aastane vanglakaristus“ – vägi, mis eri lähe vastase poole üle või ei heiska kohe valget lippu ootab karistus??!! „Võidakse oodata“ on omaette uus konstruktsioon eesti keeles ja raske on prognoosida, mida see tähendama hakkab.

Nüüd aga natsitervitusest.

Tundub, et tegemist on väikese räpase saladusega, mis kadus II Maailmasõja alguses. Vaatame vaid korraks allolevat fotot – see pole teab mis, vaid kuvatõmmis Amazonist, kus räägitakse seriaalist „Man in the High Castle“. Foto on tehtud hoopis teises kontekstis, millega meie harjunud oleme. See on tehtud otsekui siis, nagu oleks Saksamaa sõja võitnud.

Tegelikult on pilt tehtud 1941.aastal Ameerika Ühendriikides. Pildilt on näha, kuidas koolilapsed annavad liputõotust (tuntud ka „Bellamy salute`ina“) ja kus tsiteeritakse truudusetõotuse salmi Ühendriikidele.

Pildil on kujutatud vaimulikku Francis Bellamy`d ehk meest, kes on truudusevande sõnade autor. Tegelikult kirjutas Bellamy vande ümber selle varasemast versioonist ja sellele vaatamata käsitletakse teda tänini selle teksti autorina. Tegeliku teksti kirjutas – üha huvitavamaks läheb – selle kirjutas kristlik sotsialist! Mis asi see veel on?! Tuleb välja, et kristlik sotsialism on doktriin, mis ühendab endas nii sotsialismi kui ka kristluse, propageerides seejuures vasakpoolset majandamist Jeesuse õpetuse ja Piibliga (???) kooskõlas ja aluseks on see, et suur osa kristlusest kannavad endas põhipattu ehk ahnust.

Bellamy kirjutab oma versioonis 1892.aastal: „Ma vannun truudust oma lipule, mida see tähistab; üks jagamatu vaba rahvus ja õigus kõigile“. See on väga lühidalt kokkuvõetud, kuid see pole veel kõik.

„Kui USA poleks olnud ilmasõja võitjate hulgas, kas oleks võinud olla olevik selline“ – see on küsimus Amazonis endas. Seriaali ennast aga kiidetakse, polevat vigagi.

Kuid selle tervituse juurde tagasi. Ilmselt võeti 1892. aastal „schnitti“ Rooma analoogilisest žestist. See algas paremast käest, peopesaga allapoole ja käsi sirutati lipu poole välja. Liigutus lõppes siis, kui peopesa pöörati üles.

Natsi-Saksamaal võeti see ilmselt üle ja vaidlused sel teemal ei kipu vaibuma.

Veel üks pilt sellest, et liigutus oli Ühendriikides laialt levinud. Paraku saadi aga aru, et see tuli Saksamaal toimuvaga seoses ära muuta. Kongress kiitis heaks seaduse 77-623 ja tegi seda täpselt sel päeval, mil sai aasta, kui Saksamaa tungis kallale NSVL-ile ehk 22.06.1942.

Seadus sätestas selle, mida tuli teha vande ajal. Uus protseduur nägi ette selle, et paremat kätt hoiti südame kohal, peopesa ülespoole ja lipu poole ning sõnade juures „lipp“ seda tehaksegi ning langetatakse käsi salmi lõppedes.

Sama aasta detsembris lasti asi veidi lõdvemaks (seadus 77-829) ja selle kohaselt hoitakse paremat  kätt lihtsalt südame kohal.

Huvitav – see komme on paljude ametnike poolt maailmas üle võetud ja seda ilmselt teadmata, mida see tähistab ja kelle lipule truudust vannutakse. Kaja Kallase esinemine eurolippude taustal kuulub ilmselt samasse pugemise meistriklassi.

Andres Raid