Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Päikesetõusuvalitsuse võimuletulek andis pimendamise “elektrimolekulide” puuduse tõttu – esimesena jäävad vooluta elamud

-
27.09.2022
Esimesena jäävad vooluta eratarbijad. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Kui juba päris pikka aega tagasi astus ametisse Kaja Kallase niinimetatud päikesetõusuvalitsus, kas siis võis tavainimene arvata, et napilt pooleteise aasta pärast arutatakse, mis järjekorras inimestelt vool ära võtta?

Aga see aeg on käes – nimelt kirjutab ERR, et kui gaasipuuduse korral tagab riik esmajärjekorras elamute gaasiga varustatuse, siis elektrivõimsuste nappimisel on olukord vastupidine ning esimesena hakatakse välja lülitama just elamuid. Elamupiirkonnad ei jääks siiski pikemaks ajaks elektrita, vaid väljalülitamised toimuksid roteeruvalt, paari tunni kaupa.

Esmaspäeval Riigikogus esinedes kasutas Kaja Kallas korduvalt mõistet “elektrimolekulid”, mis jäi saadikutele arusaamatuks, aga eks ta ikka sedasama elektrit mõtles, mis meile valguse annab. “Millest ma olen rääkinud, on see, et kõige paremini aitab kõiki ettevõtjaid see, kui me suudame tarbimist vähendada. Molekule, elektrimolekule kuidagi juurde ei tule,” ütles peaminister.

Eestimaa oleks nagu raksuga tagasi minevikku kukkunud, kuskil nõukogude aegadesse. Ainult Venemaa agressiooni Ukraina vastu siin süüdistada ei saa, nagu seda teeb peaminister Kaja Kallas – hiigelarved jõudsid inimesteni juba mullu detsembris, kaks-kolm kuud enne sõja algust. Küll aga poos majandusi juba tollal kinni rohepööre, mille eest oli juba hoiatanud EKRE ja mille vastu on protesteerinud juba praktiliselt kõik majandusharud Eestis.

Reformierakond tõi Eestisse kärped, kokkuhoiupoliitika, kõrge inflatsiooni ja hinnad ning nüüd hakkab tasapisi elualasid välja lülitama. Kaja Kallase valitsus ei tee selle vastu midagi muud, kui kompenseerib midagi rahva käest tapjaarvetega röövitud rahaga.

Kui valitsuses oleks EKRE, siis oleksid raskused samuti, aga lahendused oleks kindlasti efektiivsemad, ennekõike oma põlevkivile toetuva energiabaasi kasutamise ning börsist ja CO-kvootidest taandumise kaudu.

Uued Uudised