Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Gatesi fond pühendub uuringutele, kuidas saab paremini inimestega manipuleerida

-
27.09.2022
Bill Gates.
© Scanpix

Bill ja Melinda Gatesi fond on hakanud rahastama uurimusi, mille eesmärk on välja selgitada, kuidas saab kõige parem manipuleerida inimesi manustama COVID-19 vaktsiine ka edaspidi. Seda hoolimata üha uutest ja uutest teadusuurimustest, mis viitavad vaktsiini ja müokardiidi seostele.

Gatesi fondi rahastatud teadlased avaldasid artikli, milles kirjeldasid, kuidas võidelda tulevikus kõige paremini vaktsiinidesse kõhklevalt suhtuvate inimestega. Artiklis pealkirjaga „Overcoming Vaccine Hesitancy for Future COVID-19 and HIV Vaccines: Lessons from Measles and HPV Vaccines“ (ingl k: vaktsiinikõhklusest ülesaamine tulevaste COVID-19 ja HIV vaktsiinide puhul: leetrite ja HPV vaktsiinide näitel) antakse ülevaade erinevatest uurimustest leetrite ja inimese papilloomviiruse vaktsiinidega seotud kõhkluste kõrvaldamiseks. Samu strateegiaid tahetakse kasutada ka COVID-19 vaktsiinide puhul.

Artiklis viidatakse konkreetselt sellele, et peamine eesmärk on mõjutada inimesi manustama COVID-19 vaktsiine ka edaspidi. „Rahaliste stiimulite kasutamine on vaktsineerimise soodustamiseks üks võimalik vahend,“ leitakse artiklis, mis tugineb enam kui 150 uurimusele.

„Sõnumite hoolikas kujundamine on vaktsiinide reklaamimisel võimas vahend; ent sõnumid peavad olema hoolikalt raamistatud ja suunatud huvilistele. Tulevikus võiks vaktsiinikampaaniates kasutada ka rahalisi stiimuleid, tasuta vaktsiine ja tunnustamist, kuna need meetodid olid edukad nii leetrite kui ka HPV vaktsiinide puhul,“ järeldatakse uurimuses. Ühtlasi kutsutakse artiklis üles looma vaktsiiniprogramme ülikoolides, koolides, meditsiiniasutustes noorukite ja/või täiskasvanute veenmiseks.

Samas leiab üha kindlamat tõestust COVID-19 vaktsiinide ja müokardiidi vaheline seos, eriti lastel ja noorukitel, lisaks teised vaktsiinidega seotud kõrvalnähud.

Samuti on mitmed uurimused näidanud, et COVID-19 vaktsiinid ei taga inimesele haiguse vastu samasugust immuunsust nagu loomulikud antikehad või nagu vaktsiinitootjad algselt lubasid.

Allikas: The National Pulse