Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE ja Isamaa umbusaldavad Elva vallavalitsust

-
27.09.2022
EKRE saadik Elva vallavolikogus Aivar Õun.
© UU

Elva vallavolikogu Isamaa ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsiooni liikmed esitasid esmaspäeval umbusaldusavalduse Elva vallavalitsuse suhtes.

Elva vallavolikogu Isamaa fraktsiooni esimehe Fred Koppeli sõnul heidavad volikogu liikmed vallavalitsusele ette nõrka juhtimist ja finantsdistsipliini, mida eriti selgelt näitab värske eelarvestrateegia ja arengukava.

Vallavolikogu EKRE fraktsiooni esimees Aivar Õun märkis, et vajadus umbusaldusavaldus esitada oli kasvanud möödapääsmatuks. “Volikogusse valitud liikmed kannavad vastutust seista valla arengu eest. Kui istuv võimukoalitsioon järjekindlalt ignoreerib opositsiooni konstruktiivseid ettepanekuid valla juhtimise parandamiseks, on umbusalduse esitamine meie kohus,” lisas Õun.

Kokku on umbusaldusavalduse alla kirjutanud 13 vallavolikogu liiget. Lisaks Isamaa ja EKRE fraktsioonide liikmetele avaldab umbusaldust ka fraktsioonitu Toomas Laatsit.

Umbusaldamise hääletus toimub järgmisel erakorralisel volikogu istungil, mille toimumisaeg ei ole veel teada. Samal istungil valitakse umbusaldamise teostumise korral ka uus vallavanem.

 

Allikas: BNS