Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallas soovib siinsetele Venemaa kodanikele Eesti kodakondsuse kinkida

-
28.09.2022
“Eesti suurpered elavad üle mõistuse jõukalt, vaja ongi kärpida!”
© UU

Eestikeelsel rahvusringhäälingu lehel seda silma ei jää, küll aga kuulutab peaminister Kaja Kallas seda venekeelsel: мы могли бы пойти навстречу гражданам РФ, желающим получить эстонское гражданство (me võiksime tulla vastu Venemaa kodanikele, kes soovivad saada Eesti kodakondsust).

Venekeelne ERR kirjutab: “В своем телеобращении к народу Эстонии на прошлой неделе премьер-министр Кая Каллас, говоря о тех, кто пытается избежать объявленной в России мобилизации и уехать из страны, сказала, что “Эстония – дом для наших людей, а не для граждан страны-агрессора, бегущих от личных неудобств”. При этом она считает, что Эстония могла бы пойти навстречу тем гражданам РФ, которые давно живут здесь и хотели бы получить эстонское гражданство, но им крайне сложно сделать это из-за бюрократических препон.”

Ehk siis olevat Kaja Kallas öelnud, et Eesti pole kodumaaks neile agressorriigi kodanikele, kes põgenevad isiklike ebamugavuste pärast, kuid riik võiks tulla vastu pikalt siin elanud Venemaa kodanikele, kes soovivad saada Eesti kodakondsust.

Need Vene kodanikud Eestis valisid presidendivalimistel ülekaalukalt Putinit (toetusprotsent Putinile oli Eestis kõrgem kui Venemaal), nad pole viitsinud selgeks õppida eesti keelt, nad vahutasid vihast, kui punatank ära koristati – ja just sellistele soovitab Kaja Kallas Eesti kodakondsuse anda. Siis saavad ka Vene kodanike käes olevad relvad legaalseteks. Pole kahtlustki, et, et paljud “surematud” kasutavad selle võimaluse ära, et praeguses julgeolekuolukorras  kodanikena Eesti riiki efektiivsemalt õõnestada.

Yana Toom sai Edgar Savisaarelt kodakondsuse “eriliste teenete” eest ja närib nüüd Eesti riigi kallal eriti agaralt – ilmselt hakkavad ka “uuskodanikud” sama tegema.

Eestisse valgub Vene suunalt üha enam Vene kodanikke ja Kaja Kallase lubadus on ka neile rõõmusõnum, eriti kui nad soovivadki siia kinnistuda. Niigi venestunud Eestis tahavad Reformierakond ja Kaja Kallas need inimesed ka kodanikeks muuta.

Ega Kaja Kallasel ja Yana Toomil ning Reformierakonnal ja Keskerakonnal enam suurt vahet polegi.

Uued Uudised