Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO | Martin Helme: “Slaavi riikidest Eestisse voolavate immigrantide peale rõõmustab eelkõige Putin”

-
29.09.2022
Laadime sisu...

Nii suurt survet eesti keelele kui praegu ei ole olnud tsaar Aleksander III‑st saadik, mil toimus intensiivne venestamine, ütles Martin Helme Riigikogus ning lisas, et Eesti on kaks parteid, kes tahavad, et Eesti rahvusriik lakkaks ja eesti rahvas laiali vajuks – sotsid ja Reformierakond.

Martin Helme kõne täismahus

Alustaksin ikkagi sellest väga selgest tõdemusest, et hoolimata sellest, mida mõned ebaeetika pseudoprofessorid Riigikogus arvavad, Eestis on massiimmigratsioon. Nii suurt hulka võõra päritoluga inimesi ei ole kunagi Eestisse tulnud, ei absoluutarvudes ega suhtarvudes. Nii suure hulga inimeste sissevoolu ei toimunud Euroopas mitte üheski teises riigis ka siis, kui me nimetasime immigratsioonikriisiks 2015. aasta massilist immigratsiooni. Need numbrid on hirmuäratavad. Meie silme all muutub Eesti pale, linnade pale.

Need EKRE eelnõud, millest me siiamaani oleme rääkinud, tegelikult tõepoolest ei tegele sisserändega selle aasta veebruarist alates. Nad tegelevad sisserändega, mis toimus juba enne seda. Taavi Rõivase viimane suur kingitus Eesti rahvale, enne kui ta peaministri ametist lahti sai, oli Eesti välismaalaste seaduse muutmine ja selle tingimuste lõdvendamine. Eelmine valitsus, Keskerakonna ja Reformierakonna valitsus, lõdvendas Eestisse sisserände tingimusi veelgi. Selle tulemuseks on Eesti rahvuskehandi lammutamine – mitte nõrgenemine või lagunemine, vaid lammutamine, Eesti rahva peremehe staatuse lakkamine meie riigis. Selle tulemuseks on eesti keele kasutuse vähenemine kõikjal – kõikjal –, lasteaedades, koolides, ülikoolides, riigiasutustes, kohalikes omavalitsustes, poodides, turul, kõikjal, teenindusasutustes.

Nii suurt survet eesti keelele ei ole Aleksander III‑st saadik olnud, kui toimus intensiivne ja aktiivne venestamine ning Eesti koolides kohustati vene keeles õppimist ja Eestisse ehitati õigeusu kirikuid. Selle tulemuseks on meie kõrghariduse kvaliteedi kukkumine silmnähtavalt, kolinal. Kolinal! Meie kõrghariduse tase langeb, ükskõik mida ütlevad meile mingid kenad tabelid, kuidas me oleme, ma ei tea, maailma 1300 kõige toredama ülikooli hulgas. Tegelikult see kõik on suhteline, ka teistes maailma riikides ju kõrghariduse tase käib alla. Aga meil on selleks spetsiifiline põhjus. See on see, et meie ülikoolid on üle ujutatud õõnespeadega.

Selle tulemuseks, selle massilise immigratsiooni tulemuseks on sellegi vähese integratsiooni kokkuvarisemine, millega me oleme punnitanud 30 aastat. Meil on umbes kolmandik nõukogude ajal Eestisse jäänud inimestest õnnestunud Eesti ühiskonda integreerida, nad on õppinud ära eesti keele, umbes kolmandik on võtnud endale Eesti kodakondsuse, teinud ära kodakondsuse eksami, peavad ennast Eesti inimesteks. Ülejäänud kaks kolmandikku ei pea, muide. Ja nüüd tuleb peale sellises tempos uusi umbkeelseid inimesi, nagu tuli Karl Vaino ajal. Tegelikult kiireminigi. Ja me kujutame ette, et meil õnnestub integreerida ära veel see integreerimata kaks kolmandikku ja siis see kuhi, mis iga päev kasvab. Ei ole ju võimalik!

Selle immigratsiooni tulemuseks on Eestis palgataseme surve alla. Meie inimesed lähevad Eestist ära, sest nad ei ole nõus selle palgaga tegema seda tööd, mida nad hea meelega teeksid Eestis. Nad ei ole nõus selle palgaga Eestis hakkama saama. Nad ei saa selle palgaga lapsi kasvatada, endale oma kodu osta. Nad lähevad ära Eestist. Ja asemele me toome inimesed, kes on nõus palju väiksema palgaga. See on tee, mis viib meie majanduse kõige kehvemasse seisu. See on madala produktiivsusega majandus, kus mingit innovatsiooni ei ole mõtet rääkida. Piinlik on kuulata mingite valitsusametnike juttu sellest, kuidas IKT‑inimeste ja infotehnoloogiasektori inimeste palgataseme ärakaotamine edendab meie majandust. Ei edenda! Boltid ja Woltid ei maksa maksegi. Missugune majanduse innovatsioon on see, et neegrid jalgrattaga mööda Tallinna toitu laiali veavad? Lõpetage ära! Ja selle tulemuseks on kuritegevuse kasv. Juba praegu näeme, kuidas kuritegevus kasvab tänu immigratsioonile. Näeme seda Rootsis, näeme seda Saksamaal, näeme seda Hollandis, näeme seda Prantsusmaal, kõikides riikides, kus on massiline immigratsioon, on ühiskondliku turvalisuse kadu.

Ja siis tulebki küsida, et kui kogu ühiskond, põlisrahvas ja normaalsed inimesed kahju saavad nii mitmel erineval viisil, nii mitmel erineval tahul, siis miks seda tehakse. Kes kasu saab? No saavadki kasu. Saavad kasu osad ettevõtted, väga konkreetselt ja väga suurelt. Kui kogu ühiskond maksab hinda, siis see hind kuhugi jookseb kokku. Keegi saab kasu selle eest, et tema saab vähem palka maksta. See ongi see suur konkurentsieelis, millest meile kogu aeg räägitakse. Loomulikult saavad kasu ideoloogilised estofoobid. Meil on siin üks partei – või mis üks partei, meil on siin vähemalt kaks parteid. Estofoobse kõnega sai enne hakkama Margit Sutrop ja loomulikult Sotsiaaldemokraatiku Erakonna endine esimees Ossinovski, kes on teatanud, et rahvusriik on õõvastav utoopia, või vabandust, düstoopia. Vihkavad Eesti rahvusriiki! Vihkavad eesti rahvast, tahavadki, et Eesti rahvusriik lakkaks ja eesti rahvas lammutataks, laiali vajuks. Identiteet tuleb seest ära hävitada. Saate aru? Rahvuslik identiteet tuleb lammutada ära, siis ei ole enam mingit vastikut väikest fašistlikku pisiriiki siin Balti riikide rannikul. Nemad saavad sellest kasu. Mõnuga lammutavad meie riiki.

Aga on üks tüüp veel, kes sellest kõigest kasu saab. Massiline immigratsioon slaavi riikidest – on üks inimene veel, kes hõõrub esimesi ja tagumisi jalgu kokku sellepeale, ja see on ei keegi muu kui Putin. Massiline sissevool Eestisse aladelt ja inimeste poolt, keda me ei kontrolli, kelle meelsus on meile vaenulik, see ongi viies kolonn Eestis. See ongi viies kolonn. Kui me ujutame Eesti üle kümnete tuhandete, sadade tuhandete inimestega, kelle maailmavaade on täiesti teine ja kes usuvad seda, mida Vene televisioon räägib, siis ei ole meil lihtsalt mitte mingit šanssi ükskõik millises konfliktiolukorras oma iseseisvust kaitsta. Putini asja aetakse.