Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kai Rimmel: valitsuse tegevus on ohuks meie toidujulgeolekule

-
30.09.2022
Kai Rimmel

Eile Stenbocki maja juures energiahindade langetamise toetuse piketil kõneles EKRE naisühenduse juht Kai Rimmel sellest, et Reformierakonna valitsus seadis oma ebakompetentse poliitikaga Eestimaa rahva olukorda, kus pered vaesuvad ja paljud lapsed peavad juba praegu kannatama tühja kõhtu.

„Eestit varitseb sõna otseses mõttes näljaoht. Elektri hind on juba praegu tõusnud kuni kümme korda. Toidutööstustele energia kallinemist valitsuse poolt ei kompenseerita. Toiduainete hind tõuseb kalli elektri tõttu niivõrd, et Eesti inimesel ei jää pärast tapvate elektriarvete tasumist leiva ostmisekski raha,“ rääkis Rimmel.

Ta lisas, et peaminister Kaja Kallas armastab suure suuga rääkida julgeolekust, kuid tema valitsus tõukas vastutustundetult kuristikku kõige olulisema – meie toidujulgeoleku.

Rimmel: „Eesti julgeoleku kesksel kohal peab asuma meie tootmisettevõtete varustamine elektri ja gaasiga. Ettevõtted annavad inimestele tööd, maksavad palka. Kuid Eesti toidutööstused varustavad meid ka igapäevase toiduga. Nüüd maksab elekter nii palju, et toidutööstused peavad uksed kinni panema ja töötajaid koondama. Teine võimalus on neil suur hindade tõstmine. Kuid meie pered ja pensionärid ei kannata sellist hinnatõusu välja.“

Ta rääkis, et vastutustundlik valitsus toetaks sellises olukorras oma riigi elutähtsaid tootjaid, kuid Kaja Kallase valitsus seda ei tee. Reformierakond arvab, et kui ta jagab tavainimestele näpu otsaga raha elektriarvete tasumiseks, siis jäävad inimesed rahule.

„Me peame Eesti energiaspekulantide käest tagasi võitlema. Eesti ettevõtjate võrdne kohtlemine ja kriisist välja aitamine on selle eelduseks. Sellest sõltub meie rahva tulevik. EKRE ei kavatse käed rüpes pealt vaadata, kuidas Kaja Kallase valitsus tõukab Eesti ettevõtted hukatusse ja lapsed nälga,“ kõneles Rimmel.