Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

KUULA SAADET! Martin Helme Vikerraadios: Valitsus lusikaga annab ja kulbiga võtab

-
30.09.2022
Laadime sisu...

Vikerraadio seekordses opositsioonitunnis osalesid EKRE esimees Martin Helme ja riigikogu Keskerakonna fraktsiooni juht Jaanus Karilaid.

Jutuks võeti julgeolekuolukord, Eesti riigi rahalised väljavaated, elektri ja gaasi olemasolu, aga ka soovi võtta Venemaa kodanikelt Eestis valimisõigus.

Samuti uuriti, mis lugu selle Keit Pentus-Rosimannuse kontrollikoja liikme kandidaadiks nimetamisega ikkagi on.
Eelarvest rääkides oli Martin Helme ülimalt kriitiline, sest kõikide nende toetuste juures jäävad need ikkagi oluliselt alla inflatsioonile.

„Kui Reformierakonna valitsus on kategooriliselt keeldunud midagi ette võtmast elektri- ja gaasihindade alandamisega ja samas oleme inflatsioonitasemelt Euroopa esimeste hulgas ja siis tulla end kiitma… Lusikaga antakse ja kulbiga võetakse,“ rääkis ta.

Helme sõnul on regionaalpoliitika eelarvest üldse välja jäetud, mis tähendab, et jätkub kiirtempos ääremaastumine.

Elektri universaalteenust nimetas Helme petukaubaks, kui vaadata, milline oli elektrihind paar aastat tagasi ja tootja oli ka siis kasumis, pealegi hakkab see hind igal kuul muutuma.

Martin Helme meenutab erinevaid abimeetmeid, sealhulgas ettevõtetele, mis tehti EKRE valitsuses olla ja Eesti tuligi koroonakriisist Euroopa riikidest kõige kiiremini ja kergemini läbi.

„Nüüd tehakse kõik selleks, et kriis oleks sügavam,“ märkis ta.

Riigikaitse teema juures meenutas Martin Helme, kuidas Kaja Kallas suvel Madridis peetud NATO tippkohtumiselt tuli sõnumiga, et Eesti sai kõik, mis me tahtsime.

Kui me tahtsime seda, et liitlasi vähemaks jääb, siis küll, ironiseeris ta, nimetades seda kohtumist Eesti jaoks ebaõnnestumiseks, ehkki pool aastat on meile puru silma aetud.

Mis puudutab rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse nimetamist Euroopa Kontrollikoja kandidaadiks, siis siin kordas Helme varem öeldut, et siin on põhjust küsida, kas on tegemist toimingupiirangu rikkumisega, lisaks ta ei täida Pentus-Rosimannus selle positsioonile esitatud nõudeid ja tal pole tänu Autorollo kaasusele ka laitmatut mainet.