Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Päeva sõel (med.): Repsi Santa-Barbara ETV-s; Urmas Vaino võõrustas oma saates putinistlikku mölakat; kui mehi on jalaga segada, ükskord saavadki põlveliigesed läbi; Venemaa telestaar tegi soovahetusoperatsiooni, et sõtta mitte minna; Soome piirile püstitatud mobiilne sõjakomissariaat pandi kinni

-
30.09.2022

Täna näidati ETV Aktuaalse kaamera põhisaates tülgastumiseni pikalt Mailis Repsi, sest toimus järjekordne kohtuistung seoses süüdistustega kelmuses ja omastamises.

Protsess kestab veebruarist ja võib lõppeda orienteeruvalt järgmise aasta märtsi lõpus, kuna Reps kaasas tunnistajatena poolsada tuntud inimest, k.a. õiguskantsleri. Nii et AK võib veel vähemalt pool aastat seda jama filmida ja näidata. Äkki oleks mõtet vändata midagi Santa-Barbara seriaali taolist, kuigi tolles legendaarses sarjas olid tegelased kuidagi köitvamad.

Eestis ja maailmas toimub nii palju ülitähtsaid sündmusi, aga meil näitab riigitelevisiooni keskne uudistesaade regulaarselt kohvimasina varga kohtuprotsessi.

Provintsiaalsus on selline asi, mida teletegijad ise ei taju, aga televaatajad ju peaksid. Praegu on aga AK kollasem, kui TV3 „Seitsmesed“.  

Võib-olla sellepärast, et ETV+ promob erilise innuga paadunud estofoobe, hakkas seda tegema ka ETV. Ei oleks uskunud, et selline väärikas saatejuht nagu Urmas Vaino kutsub oma UV-faktori saatesse Mihhail Stalnuhhini. Aga kutsus.

Asi ei ole mitte selle isiku järjepidevas aastakümneid kestnud estofoobias ja rõhutatud lugupidamatuses eesti riigi vastu, kui ta ilmus Riigikogusse võidunud olmeriietes ja kuritarvitas kuluhüvitist eriti jultunud moel.

Lihtsalt ei saa aru, mida uut või huvitavat võiks antud inimene lisada sellele, mida ta on juba öelnud. Ma ei vaataks saadet näiteks Sergei Šoiguga, ei vaadanud ka Stalnuhhiniga, sest mind ei köida sovetlikud pithecanthropused. Lihtsalt nägin järjekordset ässitavat pealkirja vene väljaandes ja sellest piisas: hea Urmas Vaino lõi oma rahvale värava. Et eestlased on siis orjapidajad.

+ + + + + + +

Ikka ja jälle loeme peavoolumeediast, kuivõrd julmad ja jõhkrad on mehed. Kui vaadata ringi, siis pilt on hoopis teine – tänavad on täis ilusaid emasid ja sportlikke isasid koos armsate naervate lastega. Nii et väga palju sõltub ikkagi eluviisist: elupõletajad kohtavadki kõige sagedamini omasuguseid, rännates peost pittu. Nende võimalus kohata ebameeldivat inimest on palju suurem, kui nendel, kes töötavad, õpivad, kasvatavad lapsi.

Delfi avaldas loo „Intiimne kaader / Brigitte Susanne Hunt: mehed on mulle palju haiget teinud“.

Aga siin kehtib väga lihtne reegel: mida rohkem selliseid kontakte, seda suurem võimalus sattuda mõne julmuri otsa. Mida arukam ja valivam olla, seda suurem on tõenäosus, et väldid valusaid kogemusi ja jääd kokku hooliva ja armastava mehega.

Sõnaga „valivam“ ei pidanud ma silmas mingeid peigmehe televalimisi. See valu ei jää siingi tulemata – kunagi hakkab niikuinii piinlik. Nooruse võlu närtsib, aga asemele ei tule ei küpsuse ilu ega lugupidamist.

+ + + + + + +

Skandaalne Venemaa telestaar Gogen Solntsev vahetas sugu.

Internetis on avaldatud foto, kus Solntsev lamab teadvuseta operatsioonilaual. Teda naiseks lõiganud kirurg Svetlana Halatjan kinnitab, et operatsioon üldnarkoosi all kestis 7 tundi ja oli edukas, kuid prognoose arst ei anna: nüüd juba endine mees viibib arstide järelevalve all.

Solntsevi endine naine Jekaterina Tereškovitš selgitas, et 41-aastane Gogen Solntsev läks operatsioonile mobiliseerimise ja Ukrainasse saatmise vältimiseks.

+ + + + + + +

Kuna tänasest peale Soome ei lase enam üle piiri Venemaa mehi, kes pagevad mobiliseerimise eest, hakati demonteerima ka ajutist mobiilset sõjakomissariaati, mis oli alles kolm päeva tagasi püstitatud otse Torfjanovka piiripunkti kõrvale.

Venelased, kes lootsid vältida Ukrainasse saatmist, sattusid piiril sõjakomissari ja tema lõbusate abiliste embusesse ning pidid valima – kas vabatahtlik kontrakt või kohustuslik mobiliseerimine.

Solntsevi trikiks ei jäänud enam aega.

Ivan Makarov