Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Mobilisatsioonihirmus Z-tähe põselt maha pesnud venelased pole meie sõbrad

-
03.10.2022
Georgi lint Kaitseväe kalmistul pronkssõduri juures. See on enamikule venelastele omane mõttelaad.
© UU

Mõne aja eest kirjutas kolumnist Ivan Makarov Eesti venekeelse meedia hõivanud Venemaalt tulnud “antiputinistide” kohta, et need pole meie sõbrad, nad on siin oma huvide tõttu. Seda peaks Eesti riik arvestama, kuid paraku ei tee ta seda.

Eestil ei ole pidavat piiri, rääkigu võimukandjad mida tahes. EL-i direktiividest lähtuv seadusandlus on üldreeglitest, liberaalsetest “inimõigustes” ja muust meile pealesurutavast auke täis, mis annab paljudele venelastele võimaluse nende kaudu Euroopa Liitu imbuda ja siia elama jääda. Eesti on Brüsseli lakeiriik ja järgib reegleid, mistõttu on ka meil kanda kinnitanud need, keda ükski normaalne riik enda juurde ei laseks.

See on kõigile ka ilma kinnitusteta teada, et nüüd põgenevad Venemaalt need, kes kiitsid heaks Putini sõda Ukrainas seni, kuni see nende isiklikku turvalisust ei puudutanud. Mobilisatsioon pani need inimesed enda ihult Z-märke maha pesema ja turvalisematesse riikidesse pagema. Need inimesed on meile vaenlased, seda just mõttelaadi poolest – nad ei vääri varjupaika, sest nad reedavad oma naha pärast ka senise Kremli-truuduse ning taastavad selle kohe, kui selleks jälle vajadus tekib.

Kindlasti on nende “antiputinistide” seas ka neid, keda Kremli režiim on puudutanud, kuid mitte seetõttu, et nad on läänelikud demokraadid, vaid nende tegemised, olgu need majanduslikud või poliitilised, ei kattunud mingil hetkel enam võimumängudega. Korruptiivsel Venemaal võib võimuga vastanduda kasvõi seetõttu, et keegi andis liiga vähe meelehead, läks seetõttu võimuparteiga tülli ja pidi põgenema, kuid siin esitleb ennast Putini režiimi vastasena. Vähemalt ühe Eesti paguluses oleva “kolumnisti” kohta on kirjutatud, et tema tegevus Venemaal oli kriminaalne ja põrkus kokku sama kriminaalse võimuga.

Masendav on lugeda Eesti meediast soove lasta põgenevad venelased läbi: nende põgenemine nõrgestavat Venemaad, arvavad ühed; need olevat režiimivastased, keda on meil kohus toetada, arvavad teised; IT-sektori ettevõtjad väidavad koguni, et nende juures töötavad spetsialistid olevat “õige mõtlemisega”. Selle kõige taga on nii poliitiline naiivsus kui ka omakasu. See rahvas ei ole meie sõber ja lõppkokkuvõttes hakkavad nende tegemised nii Eesti kui ka ilmselt Euroopa Liidu vastu töötama.

See, et keegi on Putini vastu, ei tähenda tingimata seda, et ta on meie sõber. Pigem ta polegi, ta võib olla sama hull, aga ei mahtunud lihtsalt Kremli juhitavasse maailma Putini kõrvale ära. Vaevalt et selliste võimule saades Venemaa läänelikuks muutub – need on kaks täiesti erinevat maailma igas mõttes.

Uued Uudised