Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Mari Tamm – no, no, no! Mary Thamm – oo, yes!

-
07.10.2022
Eesti Ema Rõuges tuletab meelde, et eesti maaelu on vaja hoida.
© Uued Uudised

Viimase rahvaloenduse tulemustes eestlasi enam ei mainita ja tundub, et täitsa õigusega, sest uue põlvkonna lapsenimed enam eestlusele ei viita.

Üks inimene saatis Uutele Uudistele rea nimesid, mis kuuluvad 1. klassi läinud lastele ja olid avaldatud ühe suurvalla lehes. Perekonnanimi on seejuures enamikul neist eestipärane, eesnimed aga anglosaksi päritolu.

Nimedeks on: Lisette, Mia-Sofia, Carlos, Gerthy-Ly, Isabel Victoria, Gert Marten, Liseth, Rico, Kaya, Serena Gloria, Adrian, Caspre, Trevor, Revon, Rassel, Keron, Jessica, Chriselle, Aron, Jan Sebastian, Marta Mirell, Kenneth, Maron, Desiree, Melissa, Claudia.

Karta on, et kui need lapsed kord täiskasvanuks saavad ja maailmas ringi reisivad, ei saa keegi enam aru, et nad on eestlased.

Muidugi on umbes pooled nimed eestlaslikud nii ees- kui perekonnanimede poolest, seega mitte kõik lapsevanemad ei käi “trendidega” kaasas.

Kuivõrd tegu on Lõuna-Eesti suurvallaga, siis mõnevõrra imestamapanev on täielikult välismaiste nimedega laste suhteline rohkus.

Uued Uudised