Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kohtla-Järvel ja Reformierakonnas korruptsiooni tudeerinud aselinnapea lõpetas parteilise väljaõppe

-
07.10.2022
Ettevaatust, oravad!
© UU

Korruptsioonikahtlustuse saanud Kohtla-Järve aselinnapea Vitali Borodin lahkus neljapäeval Reformierakonnast, kuid ise ei kavatse ametist tagasi astuda, kirjutab Põhjarannik.

Borodinist sai Reformierakonna liige 2015. aastal. Neljapäeval lasti ta vabadusse pärast seda, kui keskkriminaalpolitsei oli teda uurimistoimingute käigus 48 tunniks kinni pidanud. Pärast vabanemist Viru vanglast ütles Borodin vangla juures antud intervjuus Põhjarannikule, et ta ei tunnista end süüdi ning ei pea vajalikuks tagasi astuda, kui linnapea seda ei nõua.

“Ütlesin ka politseile, et ma ei tunne endal mingit süüd. Ma tegin kõik, et kaitsta linna huve,” rääkis ta. Borodini sõnul on keskkriminaalpolitsel talle kaks peamist etteheidet. Esiteks, et ta osales koos Ossipenkoga linnavalitsuse struktuuri muutmisel ning sai väidetavalt endale altkäemaksuna aselinnapea töökoha ja palga.

Küsimusele, kas ta kavatseb ka Reformierakonnas jätkata, vastas ta, et peab erakonna juhtidega seda küsimust arutama. “Ma muidugi ei sooviks, et see kõik omaks mingeid halba mõju Reformierakonnale, inimestele, kes ei puutu üldse asjasse. Pean veel erakonnaga nõu pidama. Kui juhtkond ütleb, et tuleb oma liikmelisus peatada kuni kogu see protsess läbi saab, siis teen seda. Aga võidakse ka öelda, et kui sind süüdi mõistetakse, siis lahkud,” sõnas Borodin.

Äriregistri andmetel lahkus Vitali Borodin 6. oktoobril Reformierakonnast. (BNS-UU)