Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Euroopa konservatiivid: Brüssel teeb Euroopa Liidu aluspõhimõtetele soovahetusoperatsiooni

-
07.10.2022
Euroopa Liidu algsetest eesmärkidest on järel vaid räbalad.
© UU

Giorgia Meloni võidu järel Itaalias kogunesid Euroopa konservatiivid Rooma Nazione Futura konverentsile, kus Ungaris asuva põhiõiguste keskuse (az Alapjogokért Központ) direktor Miklós Szánthó rääkis Euroopa konservatiivide tulevikuväljavaadetest ja sellest, kuidas Ungari saab olla teistele eeskujuks.

Õnnitledes Melonit ja tema liitlasi valimisvõidu puhul hoiatas Szánthó samas keeruliste aegade eest, kuhu Euroopa Liit oma praeguse suunaga meid juhib. „Euroopa on meie kodu, EL meie perekond – ja inimene muretseb oma kodu ja perekonna pärast, nii nagu ka oma laste pärast, kui nad juhtuvad tegema midagi rumalat,“ rääkis Szánthó konverentsil. Ta süüdistas Brüsselit infantiilse teismelise käitumises ja selles, et EL on ignoreerinud Ungari valitsuse ja teiste hoiatusi, jätkates tulega mängimist.

Szánthó kritiseeris teravalt praegust eurokraatlikku eliiti, kes surub liikmesriikidele peale nn virgumisagendat ja poliitilist korrektsust. Eurooplastele sunnitakse peale USA sarnast föderaalset poliitliitu, mis Szánthó arvates on täielikult vastuolus ELi loojate algeesmärkidega. Ta võrdles Brüsseli tegutsemist soovahetusoperatsiooni tegemisega tervele kontinendile, kasutades selleks institutsionaalset ja ideoloogilist survet.

Szánthó süüdistas ELi tõeliste euroopalike väärtuste n-ö omastamises, et suruda läbi föderalistlikku agendat, kasutades selleks õigusriigi sildi all Euroopa Komisjoni, Euroopa Parlamendi ja Euroopa Liidu Kohtu hiilivat seadusandlust. „Aga kui neile ei meeldi teatud valimiste tulemused, siis kipuvad nad ignoreerima tõelist demokraatlikku rahva tahet. Nad väidavad, et legitiimsuse seisukohalt on nn ELi väärtuste järgimine olulisem kui inimeste hääl. Nagu ütles Jean-Claude Juncker Ungari migratsioonireferendumi kohta või nagu tegi Ursula von der Leyen, kui ta hiljuti teatas, et parempoolsete võimuletuleku korral Itaalias on ELil nendega tegelemiseks olemas vahendid. Jääb mulje, nagu oleks Brüssel eksportinud nii palju demokraatiat piiride taha, et iseenda jaoks ei ole enam suurt midagi järele jäänud.“

Szánthó väitel tahavad eurokraadid jäärapäiselt survestada liikmesriike nn mitmekesisuse nimel loobuma konservatiivsetest, judeokristlikest põhimõtetest, ühtlasi tahetakse luua mingisugune ühtne Euroopa, kus kõikjal valitseb mitmekultuuriline ja segaühiskond. „Kõik peab olema vikerkaarevärviline, mehed peavad saama sünnitada kõikjal,“ rääkis Szánthó ja lisas, et ELi jaoks tähendab demokraatia ainult liberaalsust. „Kui see ei ole liberaalne, siis väidetavalt ei ole enam tegu demokraatiaga,“ ja lisas: „Oma juurte mahasalgamine, tühistamiskultuur ning ajaloo hülgamine väidetavate minevikupattude pärast on viinud poliitilise mälukaotuseni.“

Tema sõnul on vasakpoolsed toonud Venemaa-Ukraina sõja majanduslikud tagajärjed Euroopasse. Energiasõltuvuses olev Euroopa kehtestas Venemaale sanktsioonid, mis „peaksid mõjuma halvavalt sellele, kellele need on kehtestatud, mitte kehtestajatele“. Ent paraku see nii ei ole. Venemaa on surunud Euroopa põlvili Lääne enda kehtestatud meetmete kaudu. Szánthó arvates libisevad rahuväljavaated üha kaugemale, „samas tõusevad Euroopas ebaõnnestunud sanktsioonide tagajärjel energiahinnad, tuues kaasa inflatsiooni ja majanduskriisi“.

Tema sõnul tulevad vasakpoolsed võimule pööraste lubadustega, tekitades kriisi ja seejärel pöörduvad inimesed tagasi konservatiivsete valikute juurde, et asjad taas korda saada. Just nii juhtus Ungaris ja Poolas ning nüüd ka Itaalias. Konservatiivide koondumine neis riikides näitab, et konservatiivid saavad olla tugevad ja ühtsed ning ühtlasi esindada õiglust. Tema sõnul peavad konservatiivid edasi liikumiseks olema ühtsed ka rahvusvaheliselt ja „viima ellu liberaalide õudusunenäo: rahvuslike jõudude rahvusvahelise koostöö“.

Szánthó sõnul on Lääne peavoolumeedial ükskord ka õigus olnud. Nimelt selles, et Itaalia uue valitsuse tõttu on muretsemiseks põhjust – muretsema peavad Brüssel ja George Soros ja teised nn liberaalid.

Allikas: Remix News