Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Päeva sõel (med.): kas Eestimaa põlisrahvus räägib siis aborigeenide keelt; Püha Jüri kiusatus; „Anne Veski“ sõidab üle inimeste; kiisale joonistati uimed külge

-
07.10.2022
Kabaree. Eduard Wiiralt

Jälgides seda, kuidas Tallinna linnavõimud blokeerivad kõik eestimeelsete linnavolinike katsed kaitsta ja arendada eesti keelt eesti pealinnas, tulevad pähe igasugused nukrad mõtted. Nüüd, kui rahvaloenduse käigus kaotati ametlikult selline mõiste nagu „eestlased“,  kaotatakse ilmselt ka „eesti keele“ mõiste, asendades seda mõistega „pärismaalaste keel“.

Kurb hoiatav uudis tuli Kamtšatkalt: 4. oktoobril suri seal Venemaa viimane aleuudi keele kandja Gennadi Jakovlev.

Ta sündis 1935. aastal aleuutide peres, teenis jungana allveelaeval, siis radistina Mednõi saarel. Üle 30 aasta juhatas rahvaansamblit Unangan.

Tüüpiline Venemaa poliitika rahvusvähemuste suhtes: kõik burjaadid Butšasse, üks viimsetest mohikaanlastest-aleuutidest vee alla ja siis üksikule saarele.

Eestlased aga jäävad varsti vähemusse isegi Saaremaal.

+ + + + + + +

Riigikogu esimees Jüri Ratas on atraktiivne poliitik ja hea näitleja, kes oskas mitu aastat ajada küsimustele vastates sellist asjasse absoluutselt mittepuutuvat iba, et ükskõik kes teine tema asemel hakkaks ise naerma, aga ainult mitte härra Ratas.

Tema suur saavutus oli see, et ta päästis keskerakonna Edgar Savisaare küüsist, aga paraku oskas ikkagi maha mängida oma partei Toomi ja Kõlvartile. Nägin Jüri Ratast eile Tallinna volikogus – vaikne tagasihoidlik mees suure saali tagareas, „suurel laval“ aga säramas Mihhail Kõlvart ja Jevgeni Ossinovski, tänased Tallinna peremehed. Aga mitte sellest ei tahtnud ma teile siin rääkida.

Täna ilmus portaalis Buduaar TV3 rubriigis „Keha ja vaim uudised“ looke „JÜRI RATAS on tänu tantsusaatele juba 13 kilo alla võtnud“, kus räägitaksegi, et „Jüri kehakaal on lausa 13 kilo võrra langenud“.

Lugupeetud Jüri Ratas, kui kollane meedia, mis spetsialiseerub kohalike lõdva kummiga kaunitaride ja geide erinevate kehaosade eksponeerimisele ja ilastamisele kilgetega „püha püss!“, hakkas Teid juba lihtsalt „Jüriks“ hüüdma, siis hoidke erilise hoolega oma treenitud tuharad tantsu ajal riiete all. Sest muidu varsti kirjutatakse ka Teist: „Püha püss! Miljoni dollari vaade: tantsu-Jüri paljastas…“.

See, et Teie osalete tantsusaates, on minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt positiivne, erinevalt Ukraina patrioodi Ruslan Trotšinski osalemisest, mis on häbiväärne. Tantsusaate poliitiline kasutegur selgub ainult märtsis. Aga kui Teile läheneb mikrofoni ja kaameraga Anu Saagim või mõni sootunnusteta isik, siis minu soovitus Teile – jookske! Jookske nagu jookseksite korvpallis vastase korvi suunas. See keskkond on lilla limane muda, mis ei lase Teid pärast elu lõpuni lahti.

Seda enam et Teie väidetavalt võtsite kaalust alla 13 kilogrammi, mis on ju kuraditosin, ja Buduaar teatas sellest reedel. Sama drastiliselt võib ju langeda ka poliitiline kaal.

+ + + + + + +

Eile päeval jäi Tallinnas Narva maanteel naisterahvas „Anne Veski“ alla. Liiklus seiskus, aga õnneks ei juhtunud inimesega kõige hullemat ja kannatanu sai kohapeal arstiabi.

Siin aga tekkib küsimus, kas need „inimtrammid“, mis on nimetatud ja kujundatud praegu elavate inimeste järgi, oli ikka hea mõte? Kui vagunite peal on nüüdseks lahkunud kuulsuste nimed ja näod, siis ei tekita see õnnetuse juhul niivõrd segaseid tundeid, kui see, kui raadios öeldakse: Anne Veski sõitis inimesele otsa. Kuna jutumärgid helis ei ole reeglina tajutavad.

Teisalt sõidab Yana Toom juba aastaid eestlastest ja Eestist üle, nagu Putini tank. Miks siis juba mitte  Stalnuhhini ja Losi nimelised tankikujulised punaste viisnurkadega trammid?

+ + + + + + +

Õhtuleht avaldas südantlõhestava loo: „Seriaalist „Armastuse malev“ tuntuks saanud sisulooja Laura Kiisk (22) on kimpus võltsitud alastifotoga. Nimelt on keegi pätsanud Snapchatist tema bikiinipildi ning seda omavoliliselt fototöötlusprogrammis nõnda muutnud, et jääb mulje, justkui neiu poseeriks ihualasti. „Seal on minu keha ja minu nägu. Aga väga oskuslikult on juurde töödeldud rinnad ja paljas alaosa,“ räägib Kiisk. Seesamune foto ringleb nüüd sotsiaalmeedias kulutulena. „Väga paljud arvavadki, et see on päris pilt,“ kurdab Laura“.

Ma pole näinud seriaali „Armastuse malev“ ja minuni Laura Kiisa tuntus ei ole jõudnud, aga eestlaslikult ratsionaalse vene inimesena võin öelda, et kui keegi seni ei teadnud, et selle naisterahvaga on juhtunud säärane kole lugu, siis nüüd kõik teavad ja oskavad ka konkreetse näoga seostada.

Kas oli ikka vaja üle terve riigi hõigata, et kui näete sotsmeedias paljaste t……ga ja palja t….ga naist, siis see pole mina, õigemini see olen mina, aga need t. ja see t. ei ole minu omad.

Kunagi veel vene ajal ringles üks anekdoot. Naistelt küsitakse, et kui nad sattuksid ootamatult alasti olekus võõraste inimeste ja kaamerate ette, mida nad siis varjaksid kätega? Üks naine vastas, et t…e, teine – et t…i, aga kolmas ütles, et n..u, ehk nägu. Sest „need muud asjad“ on kõigil ühesugused, aga näo järgi saab pärast ära tunda.

Õhtulehe Laura Kiisk ei ole ilmselgelt too kolmas naine.

Ivan Makarov