Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Elektriautod on muutunud viitsütikuga pommideks

-
09.10.2022
Elektriautod garaažis.
© Scanpix

Floridas möllanud orkaani tõttu massiliselt põlema süttinud elektriautod seadsid ühe Florida ametniku sõnul päästjad täiesti uudsesse olukorda, millega ei oldud varem silmitsi seistud. „Terve hulk elektriautosid on Iani tõttu hävinud. Kui elektriauto aku korrodeerub, süttib auto põlema. Tegemist on täiesti uudse probleemiga, millega meie päästjatel varem tegeleda pole tulnud. Vähemalt mitte sellises mahus,“ ütles Florida osariigi valitsuse rahandusjuht Jimmy Patronis.

Patronis lisas oma Twitteris tehtud postitusele ka video, milles päästjad kustutavad üht Teslat. Videost on kuulda kellegi kommentaari, kes mainib, et päästjad on kasutanud auto kustutamiseks juba ligi 6000 liitrit vett, aga auto põleb endiselt. „Oh, ja see põleb veel mitu päeva,“ ütleb videos keegi teine.

Jätkusõnumis selgitab Patronis: „Elektriautode kiireks ja turvaliseks kustutamiseks on vaja eraldi väljaõpet ja teadmisi.“  Lisatud on omakorda kolm videod, kus päästjad tegelevad Teslade kustutamisega. „Praegu nad üritavad autole ligi pääseda ja jahutada seda maha nii palju kui võimalik,“ selgitab keegi naine videos. „Elektriautod põlevad ka kustutusvee all edasi.“

Floridas asuva Naplesi linna North Collieri piirkonna päästekomando postitas omakorda Facebooki videoid, milles tuletõrjujad uhavad ühe Tesla katust ja põhja veega, et likvideerida sädemeid. „Tegemist on probleemiga, millega praegu on seotud mitmed päästekomandod [edela] Floridas,“ selgitatakse postituses. „Need autod on ujutatud üle soolase veega; need on saanud laiaulatuslikult kahjustada ja võivad kujutada endast tõsist tuleohtu.“

Elektriauto süttimine orkaani tõttu tekkinud kahjustuste tagajärjel on siiski kõigest üks võimalikest muredest, millega elektriautode omanikud arvestama peavad. Näiteks postitas üks YouTuber hiljuti video sellest, kuidas täiesti uue elektrilise Hummeri aku laadimiseks kulub neli päeva. Ka mitmed teised elektriautode omanikud on teinud postitusi sellest, kuidas nad oma uue autoga tee peale jäävad või kuidas autode laadimine võtab ebanormaalselt pikalt aega.

Lisaks võivad potentsiaalsed elektrikatkestused elektriautode kasutamise võimatuks muuta. Hiljuti levis uudis sellest, kuidas augustikuise kuumalaine ajal California osariigis antud elektritarbimise piiramise hoiatus teravaid küsimusi tekitas, kuna alles hiljuti võttis California osariik vastu regulatsiooni, millega kohustatakse inimesi vahetama oma autod 2035. aastaks välja elektriautode vastu. Nüüd on aga tekkinud inimestel õigustatud mure, et osariik küll kohustab inimesi ostma elektriautosid, kuid ei luba neid elektripuudujäägi tõttu laadida.

Allikas: Breitbart