Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Pühapäeva sõel (med.): president rääkis kirjanikele surmatõvest; jumalaasemikud vihkavad eesti sigu; 1 venelane = 6 neegrit

-
09.10.2022

Nädalalõpp Eestis oleks nagu mingi kikimorate kokkutulek täiskuul. Nii palju lollusi polegi ajaühiku kohta loetud ja kuuldud. Toimus ka kirjanike liidu juubeliorgia.

EV president Alar Karis väisas Estonias peetud Eesti Kirjanike Liidu juubelit ja kõneles seal meie kirjanduse olemusest, rollist ja väljavaadetest. See oli midagi kirjeldamatut, nagu oleks kirurgide kokkutulekule tulnud pastlad jalas mesinik ja hakanud rääkima soonte pulseerimise ja soolte peristaltika vaimsest kooskõlast.

„Süvenev ja nii-öelda aeglane kirjandus on hädavajalik vastukaal argipäeva säutsudele ja loosungitele, millesse võime kergelt uppuda,“ täheldas president. Sellega seoses tuleb kohe meelde amüotroofilise lateraalskleroosi (sclerosis lateralis amyotrophicus) kirjeldus: „iseloomult on ALS pidevalt süvenev haigus. Ühegi katsetatud meetodiga pole õnnestunud peatada ega isegi aeglustada haiguse süvenemist“.

Kunagi tegid kaks keskerakonda aastakümneid teenindanud meediageid Kuku raadio venekeelses kanalis oma peresaadet „Aeglaselt ja kurvalt“. Vat see oli alles slow-kirjandus ja süvitsi minek!

Kirjanike Liit on viimase 80 aasta jooksul teenindanud valitsevaid režiime, olnud ja jäänud intriigide ja kadeduse kantsiks, kultuuritoetuste väljapressijaks. Miks mitte kostitada pidulisi totra kõnega, kui ise nad kirjutavad hullematki.

+ + + + + + +

Täna avaldas EPL loo „Anu Tensing: Eesti seatööstus kärbub? Väga hea ja ärme ta agooniat pikenda“.

Nagu teatas just teadusajakiri MDPI Vaccines, uuringud näitasid, et Pfizeri mRNA vaktsiin võib põhjustada ajude kärbumist, äkki on loo näol tegemist sama juhtumiga.

Anu Tensing on esitletud kui „Loomuse juhatuse liige“. Loomus, kitsamalt olemus, physis, natura, on üks tõsine filosoofiline värk. Kui inimloomusel on olemas juhatus, siis on selle näol tegemist ilmselt mingi nõuandva organiga Issanda Jumala taevakantseleis.

Ega usufanaatikutega vaielda ei olegi otstarbekas, selle kasutegur on alati null. Nii et lihtsalt tsiteerigem: „Nagu näeme, kostavad Euroopas vaatama seatööstuse tugevale vastuseisule hääled nii sealiha tootmise kui sealiha tarbimise vähendamiseks. Seda mitmetel põhjustel, sh keskkond, tervis ja muidugi loomad ise. Leian, et peaksime selgroogu näitama ja viima Eesti 21. sajandisse. Selle asemel, et lõputult visata maksumaksja raha stagneerunud, keskkonnakahjuliku ja julma seatööstuse taskusse, peaks riik faktidele otsa vaatama ja toetama taimseid valikuid,“ kirjutab Loomuse juhatuse liige Anu Tensing.

Kuulge, Tensing, kui tahate näidata selgroogu, siis ärge sööge ja varsti ongi teie selgroog kõigile nähtav. Seda eksponeeritakse kindla peale Eesti Rahva Muuseumis.

Kunagi, kui töötasin LKTUI TO nooremteadurina, rääkis hea kolleeg Aleksei Turovski meile Iisraelist tulnud ortodokssest juuditarist, kes vastuseks küsimusele, mis talle Eestis kõige rohkem meeldis, vastas: „Sealiha ja eesti poiss!“. Aga see oli pimedal nõukogude ajal, kui inimesed said sealihast viinereid „Brežnevi pakis“, mitte poes. Siis, kui K.Kaljulaidil ei olnud lapsepõlve.

Kui mingi vegan ei taha süüa sealiha, ei tähenda see, et seapekist peaksid loobuma ka kõik eestlased ja eriti siia pagenud ukrainlased, kelle peamine rahvusroog seapekk on. Nii et mõelge ikka enne, kui hakkate siin mõnitama sõja eest pagenuid! Närige ise muru, milleks meile robotniidukid. See „Loomus“ ajab siin halal ja koššer asja, islamistid niisugused. Laske ennast ümber lõigata ja sööge ise oma juhatuses tõuke ja naati, see nõrgestab teie ajuvõimekust veelgi. Kes ütles, et Eestile on vaja tarku ja terveid inimesi? See on misogüünne ja rassistlik soov.

Aga kui te arvate, et teile nagu ka igale teisele maailmavaatelisele kahjurile tribüüni võimaldav DELFI-EE lihasööjate jõuk muudab oma menüüd, siis eksite: nad avaldavad teie jama ja lähevad ise sööma steiki, langetti, seasardelle ja seapraadi. Aga keegi peab ju lõbustama lihasööjaid oma tobedate naljadega. EE-l oli siiski niipalju mõistust peas, et avaldada see järjekordne anekdoot EPLis, aga mitte Maalehes, mis on küll üks ja seesama liberastlik peavool, aga ikkagi ei tasu Laari ja seakatku poolt laostatud põllumehi päris viimse piirini viia…

+ + + + + + +

Jätkab tööd migratsioonipump Paide Linnameeskonna näol, mis vaid hetkeks muutus kahesuunaliseks: nagu teatab Õhtuleht, „viis aastat Paide Linnameeskonda juhendanud Vjatšeslav Zahovaiko on viimase aasta jooksul patareisid laadinud. Nüüd on need täis ja Zahovaikost sai 12kordse Gambia meistri Real de Banjuli peatreener. Banjuliga on Paidel juba mitu aastat kestnud koostöö, kust on Eestisse toodud Alassana Jatta, Muhammed Sanneh, Ebrima Singhateh, Ebrima Jarju, Foday Darboe ja Bubacarr Tambedou.“

Väga rassistlik toiming, millest järeldub, et kuus neegrit on väärt üht valget, pealekauba veel venelast, kellega korvati kuue Gambia põliselaniku väljapumpamist Paidesse.

Varsti on Euroopa aafriklastest juba nii täis, et eurooplased ise hakkavad pagema tühjenevasse Aafrikasse. Kuid ega neid ka seal rahule jäeta, sest kes siis hakkab Euroliidus mugavuspagulastele toetusi maksma? Lõpuks järgnevadki nad valgetele pagulastele tagasi kodu-Aafrikasse.

Lõpp hea, kõik hea. Elagu Bubacarr Tambedou! Elagu tänase saate „Tantsud tähtedega“ võitja Jüri Ratas!

https://www.youtube.com/watch?v=9N9rj5osAKM

Peaasi et tuumasõda ei tuleks.

Ivan Makarov