Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Prantslased arvavad, et Prantsusmaa ühiskonnas valitseb valgete vastane rassism

-
10.10.2022
Prantsuse moslemid protesteerivad mõningate islamitavade piiramise vastu riigis.
© Scanpix

Ehkki vasakliberaalid eitavad valgete vastase rassismi olemasolu, näitab hiljuti Prantsusmaal läbiviidud uuring vastupidist. CSA instituudi poolt läbi viidud küsitluse järgi leiab 80% prantslastest, et Prantsusmaal valitseb mõnedes kogukondades valgete vastane rassism. Vaid 19% arvab vastupidi ja 1% ei osanud vastata.

Viimasel ajal on Prantsusmaal leidnud aset mitmeid intsidente, mis viitavad valgete vastase rassismi süvenemisele, olgugi et suure osa rahvastikust moodustavad praegu siiski veel valged. Näiteks pani septembris ameti maha Mureaux abilinnapea Boris Venon (kes on valge), kuna väidetavalt ahistati teda pidevalt. Venoni sõnul langes ta oma nahavärvi tõttu mitme rünnaku ohvriks, lisaks tehti talle mitu tapmisähvardust ja nõuti tema lahkumist, kuna kohalike elanike sõnul ei olevat valged linnas teretulnud.

Mitmes Prantsusmaa eliitülikoolis on ette tulnud valgete vastase ideoloogia levitamist, samuti keelati möödunud aastal mõnel pool valgetele jõuluturgude külastamine. Pariisi ooper on võtnud kavast maha mitmed väidetavalt valgete ülimuslikkust propageerivad etendused, nt „Luikede järve“. Paljudes kohtades on teatud linnaosad muutunud valgetele ohtlikuks.

CSA uuringu tulemused kattuvad mitmete teiste küsitluste tulemustega, milles prantslased tunnevad nimetatud probleemi üle üha suuremat muret. Näiteks usub 60% valgetest, et nn suur lähtestamine toimubki päriselt ja et valged eurooplased asendatakse mitte-eurooplastega.

Prantsusmaal on arutelu suure lähtestamise üle avalikkuses väga elav. Näiteks ütles tuntud prantsuse filosoof Alain Finkielkraut hiljuti Europe 1 telekanalil: „Demograafilised muutused Euroopas on äärmiselt tähelepanuväärsed. Ajaloolised põliselanikud muutuvad teatud omavalitsustes ja regioonides vähemuseks.“ Mitmetes Prantsusmaa linnaosades, aga ka linnades ongi valged jäämas vähemusse ja järgnevate aastate jooksul sarnane demograafiline trend ilmselt ainult süveneb.

CSA küsitluse järgi leiab 100% rahvusliku Reconquête! partei toetajatest ja 92% Marine Le Peni juhitud Rahvusrinde toetajatest, et Prantsusmaal valitseb valgete vastane rassism. Ja isegi liberaalset immigratsioonpoliitikat ajava president Emmanuel Macroni partei toetajatest 83% tunnistas valgete vastase rassismi olemasolu. Vasakpoolse La France Insoumise toetajatest pidas valgete vastast rassismi probleemiks vaid 39% vastanutest.

Hiljutised uurimusküsitlused näitavad selgelt ka tendentsi, mille järgi soovib suur osa prantslastest immigratsiooni piiramist.

Allikas: Remix News