Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eestis ei saagi energiahindadega paremaks minna, sest asju otsustab Brüssel, mitte Stenbocki maja

-
10.10.2022
Kaja Kallas.
© Uued Uudised

Elektri- ja muud energiahinnad on kõrgustes, aga Kaja Kallase valitsus tegeleb ainult osalise kompenseerimise mehhanismidega – elektrienergia tootmishindade alandamine on Brüsseli holoppidele keelatud.

Peaminister Kaja Kallas märkis esmaspäeval kohtumisel Euroopa Komisjoni presidendi Ursula von der Leyeniga, et koostöös Euroopa Komisjoniga tuleb leida töötavad lahendused energiahindade alandamiseks, vahendab BNS.

Reformierakond on alati Brüsselile suhu vahtinud, et käske kuulda, ja nüüd ütleb Kaja Kallas välja, et ise midagi ei tehta, midagi võetakse ette ainult Euroopa Komisjoni käsulaudadest lähtuvalt. Too aga ajab endiselt jäika rohepöördepoliitikat, mis tähendab, et CO-kvoote ja elektribörsi sulaste valitsus puutuma ei hakka.

BNS jätkab: “Kallase sõnul tõdeti kohtumisel ühiselt, et lõviosa praegusest energia hinnatõusust on tinginud Venemaa agressioon.” Paraku jõudsid esimesed ülikõrgete hindadega elektriarved lihttarbijateni kaks ja pool kuud enne Venemaa agressiooni algust, hinnatõusu eest aga hoiatas EKRE juba mullu septembris.

Ursula von der Leyen esindab ka Euroopa Komisjonis Saksamaa majandushuve, seega on peremeheks ka Berliin.

Brüsseli sulaste valitsusega ei saagi riigis midagi paremaks minna, õigeid otsuseid saavad teha ainult peremehed. Oma huve on võimalik kaitsta ka Euroopa Liidus, aga Reformierakond ei tee seda kunagi.

Uued Uudised