Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ukrainas plahvatavad Vene raketid, aga siseminister Läänemetsal on Vene kodanike relvitustamisega aega maa ja ilm

-
10.10.2022
Siseminister Lauri Läänemets annab Vene kodanikele relvade osas aega.
© UU

Eesti riigis tuleb vist ainult EKRE võimule saades aeg, kus riigivõim võtab kiiretes küsimustes midagi kohe ja konkreetselt ette, mitte ei venita ega otsi põhjendusi, miks ühte või teist mitte teha.

ERR vahendab: “Siseministeeriumis ette valmistatavate seadusemuudatuste kohaselt peaksid Vene ja Valgevene kodanikud oma relvad loovutama hiljemalt järgmise aasta lõpuks. Kodakondsuseta Eesti elanike relvalubasid enam ei pikendataks ning need kaotaksid kehtivuse mõne aasta jooksul.

Vene ja Valgevene kodanikel oleks relvaseaduse muudatusettepanekute kohaselt alates selle aasta lõpust aasta aega, et oma relv maha müüa, loovutada või muuta kasutuskõlbmatuks, selgitas siseminister.

“Inimesed, kes ei ole konkreetselt nende riikide kodanikud, aga ei ole ka Eesti kodanikud, nad on halli passiga, siis neil on nii kaua aega, kuni relvaluba lõppeb – kui lõpeb aasta pärast siis aasta, kui kolme, siis kolm aastat aega et kodakondsuseksam ära teha ja siis saad oma relva omada,” lisas Läänemets. “… tee see kodakondsus ära ja saad oma relvaga edasi tegutseda.”

Siseminister toob põhjendustena välja, et PPA-l polevat ruumi, kus neid relvi hoida, liiga paljud inimesed peaksid teemaga tegelema ja nende mahamüümine võtvat ka aega.

Seega jäetakse ebakindlatele Vene kodanikele aega küllaga, et kas “teha see kodakondus ära” või siis kasutada relvi Eesti riigi vastu, kui selle aasta aja sees peaks Putin oma hübriidsõja Eestisse suunama.

Ukrainas eskaleerus olukord järsult, aga Vene kodanikud saavad endiselt aega oma Kalašnikovide kallal nokitseda.

Uued Uudised