Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ukraina kogukond Eestis võtab juba hiigelmõõtmed

-
10.10.2022
© UU

Venelaste arvuks Eestis on peetud traditsiooniliselt arvu 300 000 ja nüüd on umbes kolmandikuni sellest jõudmas ka ukrainlased, mis tähendab tugevat lööki eestlaste ja eesti keele positsioonidele.

ERR vahendab: “Alates sõja puhkemisest 24. veebruaril on Eestisse sisenenud 110 425 sõjapõgenikku Ukrainast, kellest Eestisse on jäänud 60 002 inimest. Sotsiaalkindlustusameti andmetel on Eestit kasutanud transiitmaana ehk siit edasi liikunud 50 423 sõjapõgenikku. Edasiliikunute osakaal on 45,7 protsenti.

Kõigist riiki sisenenud sõjapõgenikest on olnud alaealisi 26 945. Alaealiste osakaal sõjapõgenikest on 24,4 protsenti. ÜRO andmetel on Ukraina sõja tõttu riigipiiri ületanud 7,65 miljonit ukrainlast, kellest ajutise kaitse on saanud teistes riikides 4,21 miljonit.”

Facebooki kogukond “Ukrainlased Eestis” kirjutas 2019. aastal: “Eestis elab umbes 23 000 ukrainlast, mis on suuruselt teine rahvusvähemus Eestis. Suurim ja vanim ukrainlaste organisatsioon Eestis on Ukraina Kaasmaalaskond Eestis. Samuti tegutseb Tallinna vanalinnas oma suurepärase ruumidekompleksiga Ukraina Kultuurikeskus (Eesti Ukrainlaste Kongress). Alates 1998. aasta novembrist on toimunud Eestis Ukraina kultuuripäevad. Eestis tegutseb ka Ukraina Kreeka-Katoliku Kirik, mis registreeriti 1991. aastal.”

Sama aasta andmed ütlevad: “2019. aasta seisuga oli enamik võõrtöölistest Eestis pärit Ukrainast, ametlikel andmetel umbes 17 000.”

Kui need arvud kokku lüüa ehk siis sõjapõgenikud, varem siin elanud ukrainlased ja hooajatöölised (kes olid sõja puhkedes siin kohal), siis saab üldarvuks 100 000. Ilmselt on see arv siiski varieeruv, kuid sajast tuhandest ukrainlasest Eestis võib juba rääkida küll. Ja põhimass on siia saabunud umbes seitsme kuuga.

Selline kogukond kasvatab ennast ise, sest siiasaabujatel on oma kogukond juba ees ja see aitab nii siia jääda kui ka elada kodumaa kommete ja mentaliteedi järgi. Samuti aga kasvavad julgeolekuriskid, sest eestlaste riik saab kaks omavahel vaenutsevat kogukonda.

Iseasi on muidugi see, kui paljud 60 000 põgenikust on rahvuselt ukrainlased, kui paljud venestunud ukrainlased ja kui paljud Ida-Ukraina venelased – neid kõiki võetakse Ukraina passi järgi ukrainlastena, kuigi enamik ei pruugi Ukraina-meelsed olla, eriti kui saabutakse Venemaa kaudu.

Siit edasi liikujate protsent on 45,7 ja kuna Eestisse tullakse peamiselt Venemaa kaudu, siis võib tegu olla ka vene rändega Ukraina sildi all.

Eesti rahvusriigile on uue suure kogukonna teke negatiivne areng, eriti kui paralleelselt kasvavad Nigeeria, India, Pakistani ja paljude teiste maade kogukonnad.

Uued Uudised