Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Andero Põllu: reformierakondlik vallavalitsus hoiab kokku laste arvelt

-
10.10.2022
Andero Põllu

Väike-Maarja vallas valitsev koalitsioon eesotsas Reformierakonnaga soetavad valla sotsiaal- ja haldusteenusele uued autod, samas aga Väike-Maarja valla üldhariduskoolides tõsteti hommikupudru maksumus ühele eurole, mille tagajärjel loobus enamus lapsevanematest sellest teenusest.

Kui EKRE saadikud küsisid vallavanemalt, et kas pole ebasünnis lastelt toit ära võtta, samas soetades uusi autosid, saadi vastuseks soovituse kõigil vallavolikogu liikmetel annetada volikogu liikmele mõeldud kompensatsioon koolide hommikupudru kompenseerimiseks.

Arvestades vallavanema hiljutist palgatõusu ja valitsevat kriisiolukorda energiaturul, on vallavanema poolne moraalne vastutus ja kohustus oma palgatõusust loobuda ning vastav summa laste toidu jaoks jagada. Kahjuks aga koalitsioon otsib põhjuseid, miks mitte jätkata lastele hommikupudru pakkumisega nagu seni on seda tehtud, selle asemel, et leida võimalusi selle jätkamiseks. Kahju on, et see sama erakond kes energia hinnad lakke kruvib, toob nüüd ise rahanappuse põhjenduseks kõrge energiahinna. Paraku nad leiavad esimesena kokkuhoiukohad meie järelkasvu arvelt. Samas, rahanappuses vaevlev Väike-Maarja vallavalitsus müüs 6000 ruutmeetrise renoveeritud keskuses asuva uhke hoone maha vaid 99 999 euroga. Arvestades kinnisvara turul toimuvat ja asukohapõhist kinnisvara hinda, siis sisuliselt vald annab nimetatud hoone tasuta ära. Vastav käitumine jätab vallajuhtimises pahatahtliku mulje vallakodanike suhtes.

 

Andero Põllu, Väike-Maarja vallavolikogu liige (EKRE)