Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Leo Kunnas Ukraina linnade pommitamisest: see oli venelaste poolt ootuspärane

-
10.10.2022
Leo Kunnas
© UU

Sõjandusasjatundja, erukolonel Leo Kunnas (EKRE) nentis, et täna hommikul Ukraina linnu tabanud raketirünnakud olid etteaimatavad. Kaotatud elude varjus mängivad tema sõnul rolli hooletu sihtmärgivalik ja ebatäpsed raketid.

Päev pärast seda, kui Moskva süüdistas Kiievit Kertši sillal toimunud plahvatuses, sattusid paljud Ukraina linnad, nende seas ka pealinn Kiiev, raketirahe alla.

„Ma oletasin kohe, et mis võiks olla Venemaa vastus Kertši silla õhkimiskatsele. Ongi – rohkem tulelööke,“ märkis Kunnas Postimehele. Nii brittide, lääne meedia, kuid samas ka Venemaa väitel korraldasid nn Krimmi silla õhkamise Ukraina eriteenistused, kuid Ukraina seda kinnitanud ei ole.

„Me nägime Sumõ oblastis, et intensiivsed tulelöögid tulid kohe samal õhtul. Nüüd ka Kiievile ja Žaporižžjale. Palju muid vastusevariante seal ei ole. Need on ootuspärased ja seda oli karta, et nii juhtub,“ ütles Kunnas.

Kunnas nentis, et igapäevaselt pole neid linnu tulistatud, sest pole piisavalt rakette. „Vene poole tegevust piirab see, et iga päev ei ole nad võimelised selliseid raketirünnakuid korraldama, sest neil pole õnneks piisavalt täppislaskemoona,“ selgitas ta.

Tema sõnul kannatab tsiviilelanikkond, kuna ka Venemaa sihtmärkide valik ei ole kuigivõrd hoolikas ja raketid pole täpsed.

Vene relvajõud ründasid täna hommikul Ukrainat vähemalt 83 raketiga, millest 43 tulistas Ukraina alla. Ehkki venelastel pole õnnestunud Ukraina õhukaitset maha suruda, on Kunnase sõnul paratamatu, et kõiki Venemaa rakette ei suudeta alla tulistada.

Allikas: Postimees