Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Peeter Ernits: valget laeva ei tule

-
11.10.2022
Peeter Ernits Riigikogus
© Uued Uudised

Valget laeva ei tule. Järjekordne kobarkäkk on plahvatanud. Majandusminister Riina Sikkut ütles lõpuks välja, mida mina ja ka paljud meie kolleegid teadsid juba ammu. Valge laev tuleb Soomesse, tuleb Inkosse.

Ja ma olen näinud, kui kibedalt on käinud selle haalamiskai ehitamine, säästukai ehitamine Pakri neemele, Lahepere lahe suudmesse. Algul oli suur projekt – põhi, lainemurdja ehitamine, pikk kai ja nii edasi. Lõpuks tehti ilma lainemurdjata lahe suudmesse ja säästuhaalamiskai. Hakati peale ilma ehitusloata, kaks nädalat uhati. Aga keegi ei pannud tähele.

Põhiline jutt oli see, et kes enne valmis saab, sinna valge laev tuleb. EKRE esitas 18. augustil järelepärimise peaministrile. 12 küsimust, tahtsime teada peaministrilt, millal see juba teada oli, et valget laeva siia ei tule ja lollitamine käib.

Alles see oli, eelmisel nädalal, kui arutati gaasiinimestega, et raskel ajal igaüks vaatab enda huvides, soomlased Soome huvidest, lätlased Läti huvides, Leedu ja nii edasi, Eesti ka. Ja valget laeva ei tule! Minister Sikkut on andnud 38 miljoniga selle kai puhul Alexela meestele garantii. Täna ettevõtjad räägivad juba, et 45 miljonit on kulutatud. Valget laeva ei tule, meie maksumaksja hakkab seda kinni maksma.

Kaheksa aastat tagasi, mäletate, oli peaminister Taavi Rõivas. Ja mis tema tegi? Ka tema tegelikult kinkis selle LNG kai soomlastele.

 

Peeter Ernits, riigikogu liige (EKRE)