Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Päeva sõel (med.): kuldne sügis käes, kolletusid ka Riigikogu esimehe ja EELK peapiiskopi viigilehed; mida teha, kui üks rind vaatab metsa poole ja teine sulle näkku; üle saja rahvalemmiku jooksis öösel mööda maanteed Narva suunas

-
11.10.2022
Toru-Jüri tantsukingad. Gerli Tali foto

Ühelt poolt mulle meeldib see, et keskerakonna pealik ja Riigikogu esimees Jüri Ratas on noor energiline inimene ja elegantne tantsulõvi. Kui arvata välja asjaolu, et ta tantsib ühes saates Ruslani ja Brigitte-Susannega, siis miks mitte: paljud maailma vägevad armastavad tantsida avalikkuse ees. Bill Clinton mängis isegi saksofoni, aga see lõppes paraku tolle kummalise looga Monikaga. Mitte et meie härra Ratast selles saates midagi sellist ähvardaks, aga tunnistagem, et seltskond on seal üsna kirju.

Olgu selle tantsusaatega kuidas on – mina seda ei vaata, pioneerina tantsisin Tartu raudteelaste klubis ainult aeglast tantsu, et tüdruk ikka võimalikult lähedal oleks. Seda enam et 1960ndatel mängis seal mingi vene biitansambel, mille frontman oli muidugi juudipoiss, mille põhilugu oligi biitlite slow „Oh! Darling“. Kadestan praegu Jüri Ratast, sest tal on kindel naispartner ja pärast saadet ei saa ta mõne armukadetseva venelase käest molli. Tollal Tartus vale tüdruku tantsitamise eest sai molli küll, vahel isegi otse tantsusaalis. Aga Emajõe taga ohvitseride maja tantsulkadel oli asi veel hullem.

Nii et vähemalt Jüri Ratase puhul on kõik korras ja ta imbub seltskonnamaailma ühtegi hammast kaotamata – kaotsi läks ainult 13 kilo keharasva. Hea Riigikogu esimees, kui kollased lehed hakkasid juba kirjutama Teie kehakaalust, siis oodake ohtrat lisa. Olete kuradile sõrme andnud ja varsti juba pajatatakse, kes on see mees, kes hakkas hiljuti käima teie eksi sõbranna uue kihlatu tütre poisiga. Kui teil muidugi on olemas mingu eks. Kes teab, äkki 30 aasta pärast paljastavad tantsusaate osalised sedagi, et te olevat neid kuidagi valesti katsunud, ja nõuavad kompensatsiooni.

Targem oleks siiski sellest eemale hoida. You’re too old for this shit. Ausalt.

+ + + + + + +

Vaatasin eile Discovery kanalist köitvat saadet „Alasti ja hirmul“, kus oli ka üks naljakas ellujääjate paar: kõhn naine udutatud niigi olematu rinnaga ja suur mehemürakas udutamata rinnapartiiga, mis vajaks ilmselgelt rinnahoidjat. Siis tuli reklaamipaus: kasiinosse ahvatlemine, napis riietuses naised, homo väljanägemisega mehed, ostuhulluse igakülgne õhutamine, verised hügieenisidemed, alkohoolsed joogid Garage hardcore või midagi sarnast.. Ja äkki ilmus ekraanile meie jumalaasemiku Urmas Viilma särav nägu: tõsi küll, el padre Viilma ei tulnud sinna Garage’t villima, vaid rääkima Taara usust ja taara äraandmise vajadusest planeedi päästmise nimel.

Seltsimees kodanik peapiiskop, kui Jumal tahab tõesti maad päästa, teeb ta seda Teie korraldatud taaratsirkuse abita. Teie seadsite ennast narrina seltskonda, mis reklaamib surmapatte. Kui tantsusaates murrab Brigitte-Susanna partner jalaluu, pakkuge ennast siis asendajaks. Muud ei oska ma siin soovitada, kuna ei ole spetsialist luterlaste ja taarausuliste tunnete alal, mida Te tõenäoliselt mõlemate puhul nii kergemeelselt riivasite. Te olete eesti kristlaste peapiiskop, mitte mõne USA neegrikiriku pastor, kus lauldakse, tantsitakse ja kogu aeg karjutakse halleluujat ka peietel. Mõelge natuke, mida te teete.

+ + + + + + +

Ei Jüri Ratas ega Urmas Viilma, kuidas nad ka laval ei kargaks ega rõvedates reklaamiplokkides usu- ja taarateemal ei teravmeelitseks, ei suuda siiski konkureerida kollase seltskonnakroonika tõeliste professionaalidega.

Delfi avaldas loo „Intiimne kaader: Brigitte Susanne Hunt: rinnad on mul väikesed ja kolmnurksed – üks vaatab ühes suunas, teine teises -, aga mul on suva!“

Ma poleks iialgi uskunud, et võin jagada BSH tundeid, aga see juhtus – mul on samuti suva, olgu tal rinnad kasvõi patissonikujulised ja toksigu kasvõi vastu tema vasakut konnasilma. Kuigi näiteks kolmnurksete kannikatega oleks ebamugav istuda. Mind köitis tunduvalt rohkem üks teine uudis. Postimees kirjutab: „Politseinikud aitasid tagasi koju üle saja Narva suunas jooksva lamba“.

„Täna öösel sai Ida-Harju politseijaoskonna patrullekipaaž väljakutse Jõelähtme külas oleva bussipeatuse juurde, kus oli üle saja lamba, kes jooksid mööda sõiduteed Narva suunas.“

Üle saja? Millegipärast meenusid esimestena riigikogulased. Täna oli neid istungisaalis jälle käputäis – ju siis enamus jäigi koju, kuhu politsei aitas neid tagasi. Mida muud saab öelda nende pähklimaiate tööpõlgurite kohta.

Ivan Makarov