Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ise Afganistanist minema ja siis piirangud: USA kehtestas Talibanile uusi sanktsioone seoses naiste kohtlemisega

-
12.10.2022
Afganistani naised protestimas Talibani valitsuse poliitika vastu.
© Scanpix

USA president Joe Biden viis Ameerika väed kiiruga Afganistanist välja, sillutades islamifanaatikute teed võimule, ja kehtestab nüüd variserlikult sanktsioone enda hüljatud naiste “kaitseks”. Ometigi oli ette teada, milline elu naistel islamistide võimutsedes tuleb.

USA teatas teisipäeval uutest sanktsioonidest Afganistanis võimul oleva islamiliikumise Taliban vastu seoses naiste ja tüdrukute repressiivse kohtlemisega.

USA välisminister Antony Blinken avalikustas uued viisapiirangud Talibani praegustele ja endistele liikmetele ning teistele, kes on seotud naiste allasurumisega piirava poliitika ja vägivalla kaudu.

“Sünge näitena on Afganistan rohkem kui aasta olnud ainus riik maailmas, kus tüdrukutel süstemaatiliselt keelatakse käia koolis rohkem kui kuuendas klassis,” ütles Blinken.

Pärast võimuletulekut 2021. aasta augustis ei ole Taliban lubanud tüdrukutel keskkoolis käia. Naistel on lubatud õppida ülikoolis.

Hiljuti hukkus Kabulis enesetapurünnakus hariduskeskusele kümneid õpilasi, kes olid valmistumas eksamiteks. ÜRO andmetel oli ohvreid 53, nende seas 46 tüdrukut ja noort naist. (AFP-BNS)

Antud juhtum on Lääne liberaalidele väga omane – algul antakse “pahadele” roheline tee ja kui nood sigatsema hakkavad, siis kehtestatakse väheefektiivsed piirangud. Sama on näha ka Venemaa suunal, kus Lääs, eriti Saksamaa, aitas Kremlil sõdadeks hästi valmistuda.