Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Koroonavaktsiinide riskid on suured, aga seda sõnumit levitada ei lubata

-
14.10.2022
Vaktsineerima küll kutsutakse, aga riskidest rääkida ei taheta.
© Scanpix

USA Florida osariigi peakirurg dr Joseph A. Ladapo andis välja uued juhised seoses COVID-19 vastaste mRNA vaktsiinidega. Juhistes tsiteeris ta uurimust, mis näitas, et vaktsiini manustamise järgselt suurenes südamehaigustesse suremuse risk 84 protsenti. Twitter eemaldas Ladapo sellesisulise sõnumi.

Florida terviseameti analüüs ja juhised tuginevad uurimusele, mille tulemused näitasid südamehaigustega seotud surmajuhtumite 84 protsendist kasvu 18-39-aastase meeste hulgas 28 päeva jooksul mRNA vaktsiinisüsti saamisest. Uurimuse järgi ongi südamehaigustesse suremise riski mRNA vaktsiini manustamise järel tunduvalt kõrgem 25-39-aastastel ja üle 60-aastastel. „Üle 60-aastastel meestel oli südamehaigusesse suremuse risk 28 päeva jooksul pärast mRNA vaktsiini saamist 10% suurem,“ seisab uurimuses.

Florida peakirurgi uued juhised ei soovita seega 18-39-aastastel meestel end COVID-19 vastu vaktsineerida. „Eriti ettevaatlikud peaksid olema need, kellel on juba eelnevalt olnud probleeme südamega, nt müokardiidi või perikardiidiga,“ seisab Florida terviseameti pressiteates.

„Iga ravimi, ka vaktsiini, ohutuse ja efektiivsuse uurimine on rahvatervise seisukohalt väga oluline,“ ütles Ladapo. „[Vaktsineerimise] ohutusele on pööratud liiga vähe tähelepanu ja paljude inimeste muresid on ignoreeritud – need on olulised järeldused, mida tuleb Florida elanikega jagada.“

Mitmed COVID-19 mRNA vaktsiinide kohta läbiviidud uuringud on näidanud vaktsiinide kahjulikku mõju inimese tervisele, nt muutunud menstruaaltsükkel naistel, spermatosoidide arvu vähenemine meestel ning südame-veresoonkonna probleemid lastel ja noortel täiskasvanutel. Väikestes kogustes COVID-19 vaktsiine tuvastati ka äsjasünnitanud naiste rinnapiimas.

Küsimusi on tekitanud ka vaktsiinide tegelik tõhusus, kuna mitmete uuringute kohaselt on loomulik immuunsus parem kui COVID-19 vastu vaktsineerimine, samuti ei pruugi tõhustusdoosid tagada nii tugevat kaitset haiguse eest, nagu on lubatud.

mRNA vaktsiinitehnoloogia üks leiutajatest, dr Robert Malone, on Pfizeri COVID-19 vaktsiine korduvalt kritiseerinud, hoiatades terviseriskide eest, eriti noorukite ja laste seas. Sellest hoolimata teatas Pfizer, et loomisel on uus mRNA tehnoloogial põhinev gripivaktsiin.

11. oktoobril tunnistas Pfizeri esindaja Euroopa Parlamendis ametlikult, et COVID-19 mRNA vaktsiini kliinilistes uuringutes ei testitud vaktsiini võimet takistada viiruse levikut ehk edasikandumist.

Allikas: The National Pulse

Link originaaluurimusele: https://www.bmj.com/content/354/bmj.i4515