Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Meediahagijad noolisid himuralt ENSV lippu meeleavaldusel, aga reformiorav lipu nurgas jättis nad oodatud rahuldusest ilma

-
16.10.2022
Peavoolumeediale meeldis intriig ENSV lipuga, aga ei meeldinud intriig Reformierakonna oravaga.
© UU

Peavoolumeedial on juba vana komme otsida EKRE meeleavaldustelt või selle ümbert midagi negatiivset, mida üritusega seostada, ja erandiks polnud ka seekordne miiting “Elektrihinnad alla”.

Meediat tõmbas ka võllapuuga mees, kuid silmus oli seal siiski elektrijuhtmest, mis pani asja paika; kiiret uudishimu aga äratas Vabaduse väljaku ühes servas lehviv ENSV lipp, mille suunas “ajakirjanikud” tormi jooksid.

Nende kahjuks selgus, et tegemist polnud “ekreiidiga”, kes sooviks tagasi Nõukogude Eestit, vaid Karl Vaino aegse lipu ühes nurgas hüppas lisaks tavapärasele sovjetisümboolikale ka Reformierakonna orav. Seega ENSV küll, aga Kaja Kallase oma.

See aga ei keelanud Delfil seadmast ühe loo pildiks meest selle lipuga – ehk keegi ei märka oravat ja arvabki, et EKRE miitingul lehvitati nõukogude lippu. Võib sajaprotsendiliselt kindel olla, et Delfis just sellele loodetaksegi.

Peavoolumeedia on sõltumatu ajakirjanduse asemel muutunud kollaseks meediaks, mille küljes on ka paras annust vasakliberaalset ideoloogiat ja EKRE-vihkamist. Ja stiil püsib muutumatuna – nagu Kanal 2 reporter Marian Võsumets alustas, püüdes vanalinnast kinni kaks suvalist lõbusat nokastanud selli ning küsides neilt: “Noh, poisid, kas jäite tõrvikurongkäigust maha!”

Endiselt on peavoolumeedial kombeks otsida intervjueeritavateks kõige lihtsamaid ja intervjuude osas kogenematumaid inimesi, et nende siiraste, kuid mõnikord naiivsete vastustega luua meeleavaldusest pilt kui rumalate inimeste kokkutulekust. Selline praktika on rängas vastuolus ajakirjanduseetikaga.

Uued Uudised