Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Loomakaitsjad tahavad kliima nimel keelata liha söövatel „toksiliselt maskuliinsetel“ meestel seksi ja järglaste saamise

-
17.10.2022
Lapsi sooviv “toksiliselt maskuliinne” mees üritab liha taimede alla peita.
© Scanpix

Loomakaitseorganisatsioon PETA peab meeste lihaarmastuse põhjuseks nn toksilist maskuliinsust ja leiab, et mehed peaksid liigsest lihasöömisest tingitud panust kliimakatastroofi kuidagi kompenseerima. Välja pakutakse kaks mõtet: 41% lihamaks või järglaste saamise keeld liha söövatele meestele.

Oma nõudmise õigustamiseks viitab PETA hiljutisele PLUS ONE ajakirjas ilmunud teadusuuringule, milles väidetakse, et mehed paiskavad liha söömise tõttu atmosfääri 41% rohkem süsinikdioksiidi heidet kui naised. PETA Saksamaa kampaaniamänedžer Daniel Cox andis välja pressiteate, milles kommenteeris uuringu tulemusi järgmiselt:

„Igaüks meist teab neid äärelinnade isasid, kes on osavad õllepudeli avajad ja grillitangide kasutajad, sussutades 70-sendiseid vorstikesi 700 eurot maksnud grillil. Kui mõni külaline lisab grillile tükikese suvikõrvitsat, vaadatakse sellele kahtlustavalt ja vastumeelse leplikkusega. Tõsiasi, et Saksamaa grillimeistrid peavad enda meelest tõestama endale ja oma liigikaaslastele oma maskuliinsust lihatarbimise kaudu, ei tee meelehärmi sugugi mitte ainult loomadele. Nüüd leidub ka oluline tõestusmaterjal, mille järgi kahjustab toksiline maskuliinsus ka kliimat. Seepärast oleks kopsakas, 41 protsendi suurune lihamaks meestele igati õigustatud. Lisaks oleks selles kontekstis eesmärgipärane ka seksikeeld või järglaste saamise keeld liha söövatele meestele. Lõppude lõpuks jääb ju tänu igale sündimata lapsele 58,6 tonni CO2 ekvivalenti aastas atmosfääri paiskamata. Kõikidele isadele, kes endiselt grillivad liha, ent kes siiski soovivad lapsi, kelle tulevik siin planeedil oleks elamisväärne, soovitame elustiili muutust ja osalemist meie poolt pakutavas veganiks hakkamise tasuta programmis.“

Nimetatud pressiteate taustal uuris Saksa ajaleht Kreiszeitung uurimuse andmeid täpsemalt ja avastas, et ehkki ka mõned teised uurimused on tulnud meeste CO2 paiskamise osas samale järeldusele, on algpõhjused siiski teised kui PLOS ONE’is ilmunud uurimuses väidetakse. Üks 2021. aastal Rootsis tehtud uurimus leidis näiteks samuti, et mehed toodavad CO2 naistest rohkem, kuid seda mitte lihasöömise tõttu, vaid näiteks põhjusel, et mehed sõidavad rohkem autoga. Kreiszeitung viitas ühtlasi tõsiasjale, et alati on võimalik leida mõni uurimus, mis toetab soovitud narratiivi.

Intervjuus Bildile kordas PETA esindaja Cox oma väiteid ja kutsus naisi üles korraldama liha söövatele meestele seksistreiki, ikka „maailma päästmise“ sildi all. „Kui mees sööb üks kord kuus liha, siis võib ta seksida ka ainult üks kord kuus,“ teatas Cox.

Allikas: European Conservative