Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO | Jaak Valge kõne meeleavaldusel “Elektri hind alla!”: “Me peame valitsuselt nõudma nii elektrihinna kui ka inflatsiooni allasurumist”

-
17.10.2022
Laadime sisu...

“Me peame peletama minema praeguse poolpunase valitsuse, sest praegune valitsus kuulab rohkem Brüsselit kui oma rahvast ja tahab meid samuti teha elektrivaeseks,” ütles Riigikogu liige, ajaloolane Jaak Valge 16. oktoobril EKRE korraldatud meeleavaldusel “Elektri hind alla!”

Meie võitlus mõistliku hinnaga elektri eest on võitlus meie iseseisvuse eest. Vaesunud või ka valitsuse toetustest sõltuv inimene ei ole vaba ja iseseisev inimene. On märgiline, et esimene lahing Eesti iseseisvusvõitluses peeti samuti elektri eest. See oli 24. veebruaril 1918, kui revolutsioonilised punamadrused tahtsid tungida Tallinna elektrijaama, et see õhku lasta. Meie mehed kandsid kaotusi, ent võitsid selle lahingu. Punamadrused peletati minema. Põgenesid laevadele ja Venemaale.

Kas meie oleme oma väärikatest esivanematest viletsamad? Ei, meie peame peletama minema praeguse poolpunase valitsuse! Sest praegune valitsus kuulab rohkem Brüsselit kui oma rahvast ja tahab meid samuti teha elektrivaeseks. Nad on läinud kaasa totaka rohepöördega ega julge elektri hinnast CO2 komponenti välja võtta. Tehes meie inimesed vaeseks ja ajades meie ettevõtted pankrotti. Aga elektrihind on teatavasti seotud inflatsiooniga. Mida kõrgem elekrihind, seda suurem üldine hinnatõus.

Inflatsioon on sisult kogu rahva ühesugune maksustamine. Erakorralistel aegadel on see paratamatu. Eesti Vabariigi esimese inflatsiooniga tasusime Vabadussõja kulud. Teine inflatsioon aastatel 1923-1924 oli meie majanduse Venemaast lahtirakendamise hind. Kolmas inflatsioon 1990. aastate esimesel poolel oli vajalik maks, et me turumajanduse üles ehitaksime ja taas Venemaast ka majanduslikult iseseisvaks saaksime.

Aga mille eest maksame inflatsiooniga praegu? Ärge uskuge, et see on Putini inflatsioon. Me maksame Euroopa Keskpanga kergemeelse rahatrüki eest, mis algas ammu-ammu enne sõda, ning meie oma poolpunase nukuvalitsuse rumalate otsuste eest. Me ei pea seda taluma. Me peame nõudma nii elektrihinna kui inflatsiooni allasurumist.

Kui varasemate inflatsioonidega maksime iseseisvuse eest, siis pöörame selle inflatsiooni rahvuskonservatiivseks pöördeks, mis tagab samuti meie iseseisvuse, nii majandusliku kui poliitilise. Valimised on tulemas. Te näete juba, et tunneli lõpus ongi valge! Ärka, Eesti!