Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Mart Helme võttis kontrollikoja liikmekandidaadi teemal ette Kaja Kallase

-
17.10.2022
Laadime sisu...

Täna peeti riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni järjekordne istung rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse (Reformierakond) nimetamise teemal Euroopa kontrollikoja liikme kandidaadiks. Komisjoni esimehe Mart Helme (EKRE) küsimusterahe all oli seekord peaminister Kaja Kallas (Reformierakond), kes demagoogitses ja läks aeg-ajalt närvi.

Istung kiskus üsna teravaks, sest Kaja Kallas tundis silmnähtavalt ebamugavust, et just Mart Helme teda küsitleb, tehes iroonilisi märkusi ja poetades sapiseid repliike. Näiteks alustas Kallas sellega, et riigikogu on seadusandlik organ ja kui komisjonil on mingeid etteheiteid, siis nendega peaksid tegelema vastavad uurimisorganid.

Kui Helme küsis, et millal ja millise dokumendiga taandas end Pentus-Rosimannus sellest protsessist, et mitte rikkuda toimingupiirangu seadust, soovitas Kallas pöörduda avaldusega politsei poole. “See ei ole riigikogu komisjoni asi uurida. Te oleksite nagu mingi uurimisorgan, te ei ole uurimisorgan,” ütles Kallas.

“Meile antud ütlused on muide käsitletavad kohtus tunnistusmaterjalina, selles mõttes me oleme uurimisorgan,” sõnas Helme.

Lisaks hakkas Kallas demagoogitsema ja tõmbama paralleele selle kohta, kuidas kunagi Helme siseministriks sai.

Mart Helme ütles kokkuvõtteks, et komisjon kohtub veel neljapäeval ning soovivad saada justiitsministeeriumilt arvamuse ja ettepanekud kontrollikoja liikme kandidaadi esitamise protsessi muutmiseks või täiendamiseks.