Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Politoloog: oma ideid Eesti elu sõlmküsimuste lahendamiseks on Reformierakonnal väga vähe

-
18.10.2022
Kaja Kallas on energiakriisi lahendamisel käpardlik ja ebakompetentne.
© Meem

ERR vahendab ekspertide arutelu Reformierakonna ja EKRE vastasseisu teemal ning Tartu Ülikooli Johan Skytte poliitikauuringute instituudi teadur Martin Mölder leiab, et Reformierakond ja Kaja Kallas näevad eelseisvatel valimistel enda peamise konkurendina rahvuskonservatiive varasemate aastate Keskerakonna asemel.

Kommenteerides Kaja Kallase sõnavõttu Reformierakonna volikogul Tartus ütles Mölder, et “Reformierakonnale on kohale jõudnud, et EKRE võibki reaalselt valimised võita, kui peaministripartei toetus veel kukub ja EKRE toetus samal ajal jätkab kasvamist.”

Mölder lisab, et Reformierakond jätkab sama stiiliga, mis 2019. aasta valimiste eel. Siis vastandus Kallas Keskerakonnale, pakkudes ise suhteliselt vähe lahendusi, ning praegu paistab pilt samasugune. “Vähemalt selles Kallase kõnes oli suurt tähelepanu pööratud EKRE-le, pisut oli juttu ka Ukrainast, aga oma ideid Eesti elu sõlmküsimuste lahendamiseks oli väga vähe,” rääkis politoloog.

Samas EKRE, kes on kogu oma tegutsemise aja vastandunud Eesti poliitilisele peavoolule, pöörab rohkem tähelepanu murekohtadele – praegu on selleks näiteks energia hind. “Nad küll vastanduvad oma konkurentidele, aga samas ei unusta ka konkreetseid poliitikavaldkondi,” tõdes ta. Reformierakonna vastandumine jääb märksa üldsõnalisemaks ning nende sõnum oma valijatele on, et EKRE on lihtsalt ohtlik, märkis Mölder.

Eksperdid rääkisid ka sellest, et kui Reformierakond püüab EKRE-t endiselt parketikõlbmatuna kujutada, siis suurele osale ühiskonnast on rahvuskonservatiivid suutnud ennast veenvana näidata.

Allikas: ERR