Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO | Siim Pohlak: “Meil on vaja valitsust, mis pingutab kogu riigi ja rahva ühise kasu nimel”

-
18.10.2022
Laadime sisu...

“Meil ei ole vaja globalistlikku poliitikat, meil on vaja valitsust, mis töötab suurkorporatsioonide asemel oma rahva heaks! Valitsust, mis pingutab Eesti inimeste ja ettevõtete, kogu riigi ja rahva ühise kasu nimel, odava elektri nimel,” ütles EKRE Riigikogu fraktsiooni liige Siim Pohlak 16. oktoobri meeleavaldusel “Elektri hind alla!”.

Siim Pohlaku kõne

“Alustan sõnaga globalism. Miks globalism? Sest globalism on suure osa Eesti tänaste probleemide põhjus! Globalistlikku mõtteviisi on juurutatud Eestis igal tasandil viimased 30 aastat. Igas asjas on Reformierakonna juhtimisel vaadatud esimesena mida teised riigid arvavad, mis on maailma suurriikidele meeltmööda.

Eesti huvid, Eesti inimeste ja ettevõtjate käekäik on jäänud saatuse hooleks ja seda kõike on maskeeritud globalismi edendamiseks kõlavate fraasidega, toon mõned näited:

AVATUD MAJANDUS on tähendanud praktikas seda, et välismaine suurkapital ja korporatsioonid ostavad meie ettevõtted, maad ja metsad kokku ning meie oma väike- ja pereettevõtlus aetakse pankrotti. Niinimetatud avatud majanduse raames taheti 2000ndatel maha parseldada ka meie elektrijaamad, kui see oleks õnnestunud, siis oleksime täna veelgi tõsisemas jamas.

IDUETTEVÕTLUS. Iduettevõtluse sünonüümiks ja suurimaks edulooks on saanud see, kuidas migrandid veavad jalgrattaga inimestele restoranist mobiiliäpist tellitud toitu koju. Kas see on Eesti majanduse tugisammas ja meie ettevõtluse tulevik?

AVATUD ÜHISKOND. Kõikvõimalikud seiklejad, pätid ja õnnekütid on Eestisse oodatud ja meie oma inimesed lähevad Soome paremat elu ja tööd otsima.

EUROOPALIKUD VÄÄRTUSED tuuakse välja siis, kui on vaja promoda homo- ja transseksuaalsust või immigratsiooni. Aga päris euroopalikud väärtused: väärikus, distsiplineeritus, töökus või Euroopa riikide erinevad kultuurid ja ajalugu, on unustatud. Nendest rääkides võid saada natsisildi külge.

Ja nüüd viimase aja kuumim fraas, ELEKTRIBÖRS – kõlab uhkelt. Tegelikult on selle sõna varjus seadustatud elektri hinnaga manipuleerimine ja kartell, mille kaudu suured energiafirmad võtavad meilt meie säästud.

Täna on börsile pandud elekter, mis järgmiseks? Kas börsile viiakse maa meie jalge all või õhk mida hingame? Küllap globalistid selle varsti välja mõtlevad.

Elekter on esmatarbekaup ja tänapäeval kogu elu alus, elekter EI TOHI olla börsil spekuleeritav, elektri hind EI TOHI sisaldada varjatud maksustamist, mida praegu CO kvoodi kaudu tehakse. CO2 osa elektri hinnast peab olema ümmargune null.

Meil ei ole vaja globalistlikku poliitikat, meil on vaja valitsust, mis töötab suurkorporatsioonide asemel oma rahva heaks! Valitsust, mis pingutab Eesti inimeste ja ettevõtete, kogu riigi ja rahva ühise kasu nimel, odava elektri nimel. Saadame Stenbocki majja ja Toompeale sõnumi: „Elektri hind alla!“”