Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallas ei mõelnud Akkermanni ministriks nimetades riigile tervikuna, vaid ainult oma erakonnale

-
18.10.2022
Annely Akkermann
© Riigikogu

Reformierakonna esimees ja peaminister Kaja Kallas tunnistas täna uut rahandusministrit Annely Akkermanni tutvustades, et ta ei lähtunud personalivalikul sellest, kelle kogemustest ja oskustest Eesti riigile ja eesti rahvale kõige rohkem kasu oleks, vaid hoopis sellest, keda enne valimisi enda ridadest rahvale ette sööta.

Kaja Kallas märkis ajakirjanikele, et Reformierakonnas on isegi mitu endist rahandusministrit, kuid kuna valimised tulevad, siis on vaja potentsiaalsetele valijatele uusi nägusid ja uusi inimesi tutvustada.

„Meil on palju eksperte,“ nentis Kallas ning tõi näiteks erakonnakaaslased nagu Maris Lauri, Jürgen Ligi, Aivar Sõerdi ja Andres Sutt’i. „Aga soovisin tuua uusi inimesi ja uusi nägusid ka inimestele teadvusesse, viidates eelseisvatele riigikogu valimistele.

Seega ei mõelnud peaminister mitte riigile tervikuna, vaid oma erakonna käekäigule.

Tänutäheks lubas Akkermann, kes oli seda ametit oma sõnul lausa eluaeg oodanud, et teeb kõik, et peaminister end hästi tunneks.

Autorollo skandaali mähitud endine rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus teatas, et astub ametist tagasi ja lahkub poliitikast, et hakata ette valmistama kuulamisi Euroopa Kontrollikojas, kuhu ta end kandidaadiks määras.