Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Päeva sõel (med.): Keit Pentus-Rosimannus tunnustas Mart Helmet; EPL nagu sitt Ratta küljes; Venemaa hakkab importima Uganda bemme; Ene Ergma näoga põdraliha kallistas tanki

-
19.10.2022

Mart Helmest peavad lugu mitte ainult tema mõttekaaslased, vaid ka vastased. Ka rahandusminister Keit-Pentus Rosimannus, kes pidi Riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni esimehe härra Helme põhimõttelisuse tagajärjel minema kiirkorras erru ja lahkuma ka poliitikast ning varsti ka riigist, tunnustas oma leppimatut oponenti Mart Helmet Kuku raadio eetris.

„Riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni esimees Mart Helme (EKRE) esitas täna prokuratuurile kuriteokaebuse seoses Keit Pentus-Rosimannuse esitamisega Euroopa Kontrollikoja liikme kandidaadiks. „Mart Helme, EKRE endise esimehena teeb puhast poliitikat,“ vahendab Postimees Keit Pentus-Rosimannuse sõnu.

Äkki rääkis KPR lahkudes soojale eurokohale nõnda südamelt ära seda, mida tegelikult arvas kogu see aeg kaasoravate räpasest poliitikast.

+ + + + + + +

Riigikogu ja keskerakonna esimees Jüri Ratas on endiselt hambus peavoolumeedial ja koalitsioonierakondadel: väidetakse, et mees läks tantsusaatesse kindla eesmärgiga – teenida oma parteile enne valimisi lisahääli.

Aga see ongi toosama põlglik suhtumine meie valijatesse, sest selliste väidetega alahinnatakse ju eesti kodanikke, aga mitte härra Ratast. Eesti valijaid peetakse kohtlasteks, kes hääletavad tantsivat erakonna esimeest nähes mõne tema parteikamraadi, kasvõi rohkete korterite omaniku Kotka-Repinski poolt. Tegelikult ei too topeltesimehe tantsusaates osalemine mitte mingeid lisahääli, valitakse ikka poliitilise võimekuse poolt. Kasvõi selle poolt, et Ratas juhtis eestimeelset koalitsiooni EKRE ja Isamaaga ning kaks aastat ei allunud pidevale šantaažile nõudmisega seda lammutada. Meenub ässitaja Astrid Kanneli komsomolijuhile omase pasunahäälega ETV stuudios esitatud paatoslik küsimus: Jüri Ratas, kaua te veel kannatate? Ja äsja second hand troonilt tõugatud Kristina Kallas veel ütles, et eestlastele jäägu pastlad ja Kannel. See poluvernik vihkab eestlasi ikka täiega!

Vasakliberaalidele on omane ülim põlgus oma alamate vastu, Eestis siis eestlaste vastu. Kuid aastaid tagasi andsid needsamad eestlased väga vähe hääli tolle aja võimekaimale eesti lauljale Silvi Vraidile, kes ei pääsenudki Riigikokku. Kuulasid mõnuga iga päev tema laule, aga said aru, et ei ole temast ei poliitikut ega majandusinimest.

Peavoolikutel on aga plaat katki ja EPL juba juubeldab: „PEAMINISTRIUURING / Tantsusaadegi ei päästa. Martin Helme toetus hüppas Jüri Ratase omaga samale positsioonile“.

See, et Martin Helme reiting kasvab koos EKRE omaga, on loomulik: inimene teeb tööd, pakub reaalseid lahendusi, räägib otse, arusaadavalt ja asjatundlikult, mille eest inimesed teda edutavadki. Teletantsud ei puutu siin üldse asjasse.

„Jüri Ratase toetus on ülekaalukas veel ainult mitte-eestlaste seas,“ rõhutab alapealkirjas mõnuga EPL. Aga kui te olete juba sellised eksperdid, siis võiksite välja tuua, et siinsed mitte-eestlased eesti kanalite saateid, sealhulgas „Tantsud tähtedega“, eriti ei vaata. Kuid ainult kollane ajakirjandus hakkaks siit mingit seost otsima, sest mõlema keelelise grupi eelistused ei sõltu poliitikavälistest asjadest.

„Punnitagu, palju ta punnitab, aga Keskerakonna juhi Jüri Ratase tantsusaates esitatud aeglane valss valijaid tema poolele ei meelitanud. Viimatine peaministrikandidaatide populaarsuse küsitlus näitab hoopis, et Ratase toetus väheneb järjepidevalt,“ kirjutab delfilane Greete Palgi.

Noor kena naine, aga oma silmas palki ei näe: leksikon ja labane kõnepruuk on tal nagu mõnel „Sipelga 14“ tegelasel – „hüppas“, „punnitagu, palju ta punnitab“ jne. No ei punnita seal keegi, inimesed tantsivad vabalt ja mõnuga.

EPL+ muide ei kirjutanudki rahva seas äärmiselt ebapopulaarse Kersti Kaljulaidi kohta, et „reisigu, palju ta reisib“, „suusatagu, palju ta suusatab“; „vändaku pedaale, palju ta väntab“ või „korjaku konisid, palju ta korjab“. Aga isegi KK teda enam ei tahtnud.

+ + + + + + +

Lääne autotehased lahkuvad Venemaalt, kuigi mitte kõik, ja venelased jälle leidsid ennast perspektiivi ees sõita Ladadega. Kuid abikäe ulatas Viktoria järve kaldal asuv Uganda, mis pakkus Venemaale oma elektriautosid. „Me hakkame eksportima Uganda autosid Venemaale,“ lubas 18. oktoobril selle maa suursaadik Moses Kizige, kes esines KAMAZi veoautode tehase Aafrika filiaali ehitamise lepingu allakirjutamise puhul.

Selgus, et elektriautode tootmine algas Ugandas veel 2007. aastal. Kohaliku autotööstuse lipulaev on Kiira Motors Corporation, millest 90 % kuulub riigile, ja 10 % kohalikule riiklikule ülikoolile.

Täna toodetakse väikest elektriautot Kiira EV, mis sõidab ilma vahelaadimiseta 80 kilomeetrit. Viiekohaline sedaan KIIRA EV SMACK on hübriidauto, hind alates 31 tuhat dollarit, sõidab 500 kilomeetri kaugusele, maksimumkiirus 140 km/t.

Toodetakse ka esindusautosid, milleks on neljakohaline Kiira EVS, bensiinimootor 2,0 liitrit, viiekäiguline automaatkäigukast, hind 25 kuni 35 tuhat dollarit.

Eraldi projekt on elektrilised linnabussid, mis sõidavad laadimata kuni 300 kilomeetrit. Kayoola EVS on madala põhjaga autobuss, mis mahutab 90 reisijat.

Nii et venelastel on varsti mitte ainult Iraani droonid, vaid ka Uganda bemmid. Sinised Valgevene bussid neil juba on, Sankt-Peterburgi politseikroonika teatab pidevalt, et järjekordne uus „valgevenelane“ süttis, aga ohvreid õnnestus vältida.

+ + + + + + +

Eesti loomaaed on suur: pikemat aega oli kohaliku venekeelse peavooliku peakangelaseks eestlasi fašistideks sõimanud „vene“ teatri juudist režissöör Filipp Losj ehk põder, ja nüüd kerkis samal laineharjal Narvas igasuguste okupantide veriste tähtpäevade pidustuste väsimatu organiseerija ja linnavolikoguja Larissa Olenina, ehk hirveliha.

Tšeljabinski anklaav Eestis ehk rus.delfi avaldas südantlõhestava loo „Tal on ebamugav, ta on üksildane, tal on kohutav olla“: Larissa Olenina külastas muuseumis ausammast „Tank“.

Olenina kirjutab: „Täna jõudsin meie vangini. Ta on küll muuseumis, kuid tal on ebakomfortne, ta on üksildane, tal on õudne olla… Olin tema juures üksi. Ilus ja uhke masin, mis üllatas omal ajal poolt maailma. Temast ei ole ja ei olnud Narva kaldal mitte mingit ohtu. Keegi mõtles välja, et ta võib minna lahingusse. Aga ta oli tähtis sümbol ja meeldetuletus, et iga sõda – see on hirmus, see on kannatused…“.

No tegelikult luiskab, sest see tank oli küll meeldetuletus, aga hoopis sellest, et „võime korrata!“ (Venemaa populaarseim militaristlik hüüdlause).

See, et „põdraliha“ peab tapamasinat elusolendiks, pole mingi ime, sest veel Kersti Kaljulaid ennustas, tõenäoliselt mingist isiklikust pettumusest ajendatuna, et inimesed hakkavad seksima robotitega.

Muide, pildi peal on see Olenina ikka väga Ene Ergma moodi. Meie vaene vana kosmosemutt! Kunagi kirjutas minu peale kaebekirja Postimehe toimetajale ja nüüd tuligi tolle kitumise eest selline ränk karistus…

Ivan Makarov