Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallas jälle rääkis Riigikogus oma toimetulevast isast ja tema õigeksmõistmisest 10 miljoni dollari varguse asjus

-
19.10.2022

Peaminister Kaja Kallas üritas tänasel valitsuse infotunnil Riigikogus korduvalt esimehe Jüri Ratase käest juhtimise üle võtta, ka pidas ta kõnet sellest, milliseid protseduurilisi küsimusi tohivad Riigikogu liikmed esitada, kuidas nad peavad käituma ning süüdistas küsijaid pidevalt valetamises.

Riigikogu esimees tegi peaministrile märkuse, öeldes, et Riigikogu liikmete õpetamine ei kuulu valitsusjuhi ülesannete hulka. Teises märkuses tänas härra Ratas proua Kallast abi eest, kuid tuletas meelde, et Riigikogule on kombeks üks esimees korraga.

Peaminister rääkis jälle oma toimetulevatest vanematest, tuletades meelde, et tema isa Siim Kallas, keda süüdistatakse ikka veel 10 miljoni dollari kadumises, oli mõistetud õigeks kohtu poolt ja et tema süütuse presumptsiooni rikuti.

Kuhu see raha siis kadus, ta muidugi ei täpsustanud.

Mitte ühelegi küsimusele peaminister sisuliselt ei vastanud, süüdistades selle asemel küsijaid putinimeelsuses, julmuses ja pannes nende suhu sõnu, mida nad ei lausunud.

Infotunni krooniks oli aga Peeter Ernitsa tähelepanek: selgus, et valitsusjuht ei tea isegi ligilähedaselt, kui suur on Ukraina elanikkond.

Kaja Kallas süüdistas EKREt „Kremli jutupunktide“ levitamises ja väitis, et ainus eesti poliitik, keda tsiteerivad Kremli kanalid, on just EKREst.

Valitsusjuht „unustas“, et Kremli kanalid kõige rohkem tsiteerisid ja kiitsid hoopis Kersti Kaljulaidi avaldust selle kohta, et eesti ärimehed ei peaks Ukrainaga äri ajama.

Kaljulaid tegi seda veidi enne Ukraina sõja algust.

Ivan Makarov