Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakond surus ja Riigikogu kinnitas rahandusministriks inimese, kel enda firmadeski rahaasjad sassis

-
19.10.2022
Kollane lipp on longu vajunud.
© UU

Kuna järjekindel seaduserikkuja Keit Pentus-Rosimannus oli vaja kiiresti tule alt ära viia, surus Reformierakond kiiresti sellesse ametisse Annely Akermanni, kelle on paraku oma firmade rahaasjad korrast ära. Joonistub välja tuttav poliitoravlik muster, kus üks seaduserikkuja asendatakse teise samasugusega ning tekib küsimus: kas tõesti pole kogu Reformierakonnas mitte kedagi, kes poleks suli.

Delfi Ärileht põrutab karmilt: “Uueks rahandusministriks saab Annely Akkermann, kes on enda sõnul uueks ametiks valmistunud terve elu. Rahandusministri puhul, kes eelduste kohaselt peaks olema finantsalaselt korrektne, on aga kummaline, kui ta on oma eraettevõtted hooletusse jätnud. Akkermannil on kaks põhilist eraettevõtet, mõlemal neist on esitamata viimast kahte aastat kokku võtvad ehk firma käekäiku kajastavad aruanded.”

Postimees lisab: “Värskele rahandusministrile Annely Akkermannile kuuluvad ettevõtted pole aastaid majandusaasta aruandeid esitanud ning minister taandas end kibekiiresti probleemsete firmade juhtkonnast. Äriregistri andmetel on Annely Akkermannil osalus neljas Eesti äriühingus, neist kolm on kimpu jäänud majandusaasta aruannete esitamisega.”

Jutt käib ettevõtetest Luited OÜ, Eystra Yachts OÜ, Kihnu Majanduse OÜ ja Kihnu Põllumajanduse OÜ.

Reformierakond toob seega Autorollo ja Kontrollkoja valskuskahtlustega rahandusministri asemele teise, kellel lasuvad juba algusest peale tugevad kahtlused majandusalastes sulitempudes või siis oskamatuses üldse rahaga ümber käia. Oli ju ka teisi kandidaate, nagu tulest, veest ja vasktorudest läbi käinud Maris Lauri, aga peaminister märkis päev varem ajakirjanikele, et Reformierakonnas on isegi mitu endist rahandusministrit, kuid kuna valimised tulevad, siis on vaja potentsiaalsetele valijatele uusi nägusid ja uusi inimesi tutvustada.

Nii et Akermann ei olegi ametis Eesti rahaasjade korraldamiseks, vaid selleks, et ta oleks valimistel juba tuntud nägu. Ja nüüd ta saabki tuntuks inimesena, kes oma firmades asjadega hakkama ei saa.

Seadusega oli pahuksis ka praeguseks juba ametist taandatud minister Liina Kersna. Pattu langenud Eevad on need Reformierakonna “päikesetõusunaised”…