Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Mis mees on demagoogina iseloomustatud Kristjan Järvan?

-
20.10.2022
Kristjan Järvan

Eilses ETV poliitilises debatisaates üritas Isamaa poolt ametisse pandud minister Kristjan Järvan igal võimalusel Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda rünnata, kohati saatejuhtidelt nende töö kaaperdades.

Seda vaadates tekkis küsimus, kes selline ülbe demagoog õieti on, kas tegemist ikka isamaalase või hoopis kapireformierakondlasega?

Näiteks siunab see mees Facebooki grupis “Riigikaitse” tsensuurita globaliste ja nimetab end küll suureks rahvuslaseks, kellel on teenistusrelv valmis, et päästikule vajutada. Aga kelle jaoks?

Arvestades tema isa pikka karjääri Eesti Pangas, on ta kindlasti ka Kallaste dünastia lähikondne. Eesti Pangas keskpangapoliitika osakonna juhatajana iga mees vabariigi alguspäevil ei töötaks.

1999–2006 aastani oli tema isa muhulane Aare Järvan rahandusministeeriumi kantsler. Aastatel 2006–2014 töötas ta koguni peaministrite Andrus Ansipi ja Taavi Rõivase majandusnõunikuna.

On küsitud, kas Kristjan Järvani puhul võib olla tegemist hoopis süvariigi upitatud marionetiga, kes Eestis Reformierakonna globalistlikku rohepöörasust on ellu kutsutud viima ja valimistulemustel silma peal hoiab? Ärge unustage, tema valitsemisalas on ka e-valimised!

Äripäev kirjutas, et ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministrit Kristjan Järvanit (31) vähem või rohkem tundvad inimesed kirjeldavad teda kaheti: ühelt poolt öeldakse, et ta on kiire kohanemisvõimega nupukas ettevõtlusmees, teisalt paisatakse õhku küsimus, mis on Järvani ministriks hakkamise agenda.

„Peamiselt tuntakse Kristjan Järvanit kui teise pensionisamba ideoloogi, aga ka kui osavat kõnemeest. Tõsi, kohati ka kui demagoogi,“ kirjutab leht.

Kui Kristjan Järvanist sai Eesti ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister, saatis teda info varasemate tegevuste kohta, millest ta rääkida ei soovi. Ta hakkas arendama platvormi Imortalis, mis viiks kokku naised, kes soovivad suhet loomata emaks saada, ja mehed, kes ei taha traditsioonilist peret ega isarolli, ent on valmis naist ühise lapse kasvatamisel rahaliselt toetama.

Pereajakirjad küsisid: Kellele seda tarvis? Kas naised hakkavad nüüd rikaste isade abil endale head elu rajama? Kas mees ostab endale lapse ja ühtlasi ka digitaalse indulgentsi, mis vabastab isakohustustest? On see üldse eetiline panna inimelule algus lepinguga? Kui moraalne ja eetiline on võtta lapselt õigus elada kahe vanemaga?

Ja veel – presidendi roosiaias pälvis meedia tähelepanu Kristjan Järvani kaaslane, seriaalist „Litsid” tuntud näitlejanna Liisa Linhein, valitsuse eelarveläbirääkimistel Vihulas aga tema koer Zelle.