Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Valitsus arutab EKRE ettepanekut osade ravimite keelustamise kohta

-
20.10.2022
Stenbocki maja asukate põhitegevuseks on valetamine. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Valitsus arutab neljapäeval riigikogu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsiooni ettepanekut muuta ravimiseadust ja keelustada ravimid, mille kohta ei ole viidud läbi geneetikat mõjutavat ja vähki tekitavat uuringut.

Sotsiaalministeerium EKRE ettepanekut ei toetanud. Ministeerium märkis, et ravimi müügiloa väljastamisel toimub ravimi kvaliteedi, ohutuse ja efektiivsuse hindamine Euroopa Liidu direktiivi  sätestatud üldiste nõuete kohaselt ja kohaldatavad nõuded on täielikult harmoneeritud kõikides liikmesriikides.

Genotoksiliste ja muude uuringute andmete esitamise vajadust hindab pädev asutus müügiloa taotluse hindamise käigus konkreetse ravimi ja selle tootmiseks kasutatud ainete suhtes ja vajadusel tuleb müügiloa saamiseks esitada andmed ka ravimi genotoksilisuse ja kantserogeensuse kohta.

Lisaks leidis sotsiaalministeerium, et eelnõus esitatud ettepanek on vastuolus Euroopa Liidu õigusega. Eesti ei saa keelata riigisiseselt Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse alusel väljastatud müügiloaga ravimi turustamist Eestis. Määruse kohaselt antud müügiluba kehtib kogu liidus ning annab igale liikmesriigile samasugused õigused ja kohustused.

Allikas: BNS