Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Kui tädil oleks rattad…”: Kaja Kallas kaotas närvid

-
20.10.2022
Laadime sisu...

Peaminister ja Reformierakonna esimees Kaja Kallas eeldab, et prokuratuur ei alusta kriminaalmenetlust endise rahandusministri Keit Pentus-Rosimannuse suhtes seoses tema määramisega Euroopa kontrollikoja liikme kandidaadiks.

Vastates ERR-i Brüsseli korrespondendi Joosep Värgi selleteemalistele küsimustele, lõpetas Kallas poolelt lauselt intervjuu, olles enne öelnud, et kui tädil oleks rattad, oleks ta omnibuss…  Selline peaminister siis.

EKRE aseesimees ja riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni esimees Mart Helme esitas kuriteoteate riigiprokuratuurile seonduvalt Keit Pentus-Rosimannuse Euroopa kontrollikoja liikme kandidaadiks määramisega. Kas te olete seda dokumenti, mis on Lextali büroo poolt koostatud, näinud?

Ei ole.

Kas te olete kursis selle sisuga?

Ei ole.

Selles dokumendis on väga üksikasjalikult kirjeldatud seda, kuidas Keit Pentus-Rosimannus ise osales enda määramises formaalselt. Kas te ei näe selles probleemi, et ta selles formaalse poole ettevalmistamises osales?

Selle kohta on juba varasemalt kuriteoteade tehtud ja prokuratuur ei alustanud kriminaalmenetlust, sest see on poliitiline kokkulepe.

Kui prokuratuur peaks uurimise alustama, siis kas Keit Pentus-Rosimannus jääb valitsuse kandidaadiks Euroopa kontrollikotta?

Prokuratuur on juba keeldunud ükskord sellesama asja algatamisest ja ma eeldan, et nad jäävad oma seisukoha juurde.

Aga kui ei jää?

Kui tädil oleks rattad all, oleks tädi omnibuss. Eino tõesti…