Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kuus Wall Streeti panka said kahtlustuse kartellikokkuleppes hävitada fossiilkütuseid kasutavad ettevõtted

-
21.10.2022
Üks rohepöörastest pankadest.
© Scanpix

Üheksateist USA vabariiklasest peaprokuröri teatasid, et alustasid uurimist kuue Wall Streeti panga ja nende seotuse suhtes ÜRO Net-Zero Banking Alliance’iga.

Peaprokurörid esitasid tsiviilnõude pankadele Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, JP Morgan Chase, Morgan Stanley ja Wells Fargo, nõudes välja Net-Zero Banking Alliance’iga seotud dokumente.

Net-Zero Banking Alliance’i liikmetel on kohustus seada laenude ja investeeringute tingimuseks CO2 heitkoguste vähendamise tagamine, eesmärgiga saavutada null heitmetega majandusele üleminek 2050. aastaks. Finantshiidude suhtes algatatud uurimist veavad Kentucky peaprokurör Daniel Cameron, Arizona peaprokurör Mark Brnovich ja Missouri peaprokurör Eric Schmitt.

Schmitti sõnul on Net-Zero Banking Alliance’i näol tegemist suurte pangandusasutuste ülemaailmse kokkuleppega, mille eesmärk on hävitada ettevõtted, kelle tegevus on seotud fossiilkütustega. Liidu tegevust koordineerib ÜRO.

„Missouri põllumehed, naftaplatvormidega tegelevad ettevõtted ja teised Missouri ning Ameerika majanduse jaoks elutähtsad firmad ei saa enam selle liidu tõttu laenu. Meie veame ühiselt tegevust, mis uurib pankade volituste loovutamist ÜRO-le, mille tulemuseks on just selliste Ameerika ettevõtete hävitamine, kes ei nõustu virgunute kliimakavaga. Kõik nimetatud pangad on kohustatud tegutsema vastavalt Ameerika seadustele – me ei lase rahvusvahelistel organisatsioonidel oma äridele standardeid kehtestada,“ ütles Schmitt oma avalduses.

MTÜ Consumer’s Research tegevjuhi Will Hildi sõnul peavad mitmed osariigid suuri panku vastutavaks ilmsete rikkumiste, väga küsitavate kliimanõuete ning ESG (keskkonna-, sotsiaal- ja juhtimiskriteeriumid) sildi all toimuva tegevuse eest. Hildi sõnul on tegemist osaga kooskõlastatud jõupingutustest piirata Ameerika energiatootmist ja seda ameerika tarbijate arvelt.

„Neil pankadel ei tohi lubada jätkata progressiivse tegevuskava edendamist, mis seab esikohale poliitaktivismi, mitte töökate Ameerika klientide teenindamise. Consumer’s Research toetab peaprokuröre, kes on asunud tegutsema ja püüavad reaalselt midagi muuta ajal, mil ameeriklased seda kõige rohkem vajavad,“ ütles Hild.

Tegemist on USA vabariiklaste järjekordse sammuga astuda vastu ESG-ga seotud investeeringute juurutamisele.

Allikas: Breitbart News