Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Päeva sõel (med.): Karl Vaino mälestuse kaitseks; intrid ärandasid tõenäoliselt Tõnis Mäe „Koitu“; Toom muutub aina nilbemaks; kilpkonnad eritavad suplusvette troopilist palsamit

-
22.10.2022

Ekrefoobia Eestis on oma fanaatilisuse poolest ületamas 1960-ndate aastate bitlomaaniat. Üksteise järel ilmuvad peavoolumeedias hirmujutud selle täiesti legaalse, legitiimse, ametliku jne erakonna kohta. Peab ütlema, et asi kisub sama üksluiseks, nagu meie popsült: sisu kasin, vorm samuti, klikke vähe, aga üritatakse lämmatada massiga.

EPL avaldas täna järjekordse koalitsioonipoliitiku pajatused rahvakonservatiivide teemal „Margit Sutrop: miks EKRE nii populaarne on? Selleks tuleb tunda populismi anatoomiat“.

Sutrop on toosama reformierakonna liige, kes pani pandeemia ajal ette lükata kõik vaktsineerimata inimesed meditsiinilise abi saamise järjekorra lõppu. Selline siis fašistlik lähenemine: teise sordi inimesed saagu abi viimastena või lämbugu surnuks seal järjekorra lõpus, sest ette tuleksid aina uued vaktsineeritud. See haigla nõukogu eetikanõunik oleks sääraste moraalsete omadustega olnud heaks nõuandjaks ka doktor Mengelele.

„Paljud kolleegid – seejuures erinevatest erakondadest – olid šokeeritud EKRE reaktsioonidest mu riigikogus peetud kõnele ja tulid mulle toetust avaldama,“ kirjutab Sutrop kohe alguses, andes märku, et tema kirjapandu kannab kadõrovliku kättemaksu tunnuseid.

„Mõned nädalad tagasi laususin riigikogus peetud kõnes (28.9.22), et EKRE väited massiimmigratsioonist, Eesti üleujutamisest odava tööjõuga ja ülikoolide toimimisest immigratsioonipumbana on inimeste vastutustundetu hirmutamine. Selle peale hakkasid EKRE saadikud mulle vahele hõikuma ja nimetasid mind libaeetikuks ja pseudoprofessoriks ning Karl Vaino pruudiks,“ kurdab M. Sutrop.

Nii et kui keegi pole veel kuulnud, et Sutropit nimetati kuu aega tagasi libaeetikuks, pseudoprofessoriks ja Karl Vaino pruudiks, siis täna said nemadki teadjateks. Ta võiks seda veel mõnes väljaandes mainida, sest äkki mõni pole veel kuulnud, et ta on libaeetik ja pseudoprofessor. Karl Vaino suhtes oleksin ma siiski säästvam, sest tema ei saa ju enam sellist õudust ümber lükata.

On olemas habemega anekdoot inimesest, kellele hommikul ärgates meenus, et keegi kusagil nimetas teda eelmisel päeval idioodiks. Ta hakkas helistama kõigile oma tuttavatele, töökaaslastele ja sugulastele, küsides igalt neist, et „ega sa pole kuulnud, et mind nimetati idioodiks?“ Mitte ükski neist, kellele ta helistas, polnud kuulnud, et teda nimetati idioodiks. Nii et päeva lõpuks ohkas inimene kergendatult: jumal tänatud, keegi pole kuulnud, et mind nimetati idioodiks.

+ + + + + + +

Tallinnast on saamas linn, kus võib lausa Raekoja platsil reanimeerida interrinnet ja nõuda selle tolereerimist, mida Venemaa saadab korda Ukrainas – pommitamise, massimõrvade, piinamiste, vägistamistega leppimist.

Postimees avaldaski täna loo „Rahutoomise taha peituvad provokaatorid korraldasid vanalinnas meeleavalduse“.

Brita-Maria Alas kirjutab: „Liikumine „Koos“ korraldas täna keskpäeval Tallinna Raekoja platsil meeleavalduse, mida nimetas Eesti uue tulemise alguseks. Pahameelest energiahindade ja valitsuse vastu peetud aktsioonil kõlas laval lisaks hümnile ka vene muusika, välkusid plakatid „Lõpetame ametnike diktatuuri“ ja pakuti suupoolistki.“

Jah, kes maksab, see tellib ka muusika. Ja maksis see üritus parasjagu – bussid, lava, heli, esinejad, suupisted, kakskeelsed plakatid jne. Laval sai näha ka tublit keskerakonna ööbikut Sergei Maasinit.

Nii jubedat eesti hümni esitust pole tõenäoliselt mitte kellegi kõrvad kuulnud, see oli ikka tükk maad halvem, kui Ewert Sundja variant jalgpalliväljakul, mille eest mees siis ka peksa sai. Aga nagu näitas tänane üritus, võib EV pealinna ajaloolisel väljakul väärkohelda nii eesti hümni kui ka eesti lippu.

Kuid Postimees ei kirjuta ühest detailist, millele viitab portaal Trubuna loos „Eesti neutraliteet sõjas“ – Koos miiting Tallinnas“.

Tõlgin: „Keskpäeval tõusid laulva revolutsiooni aegse Tõnis Mäe kultuslaulu „Koit“, ovatsioonide ja hüüete „hurraa“ saatel lavale liikumise liidrid Aivo Peterson ja Oleg Ivanov“.

Arusaadav, et eesti peavoolumeedia, tühistades Tõnis Mäge, ei maini isegi tema nime, kuid kas pole siis huvitav, kas Tõnis lubas kasutada „Koitu“ sellisel poliitüritusel? Ei tahaks küll uskuda, sest laulja ei soovinud selle mängimist isegi tõrvikurongkäigul mitte.

+ + + + + + +

Yana Toom oma karjuva ebaintelligentsusega teeb endiselt häbi Eestile ja ka venelastele, minnes oma väljaütlemistes ja kujundites aina okseleajavamaks.

Täna avaldas rus.Delfi tema arvamusloo „Yana Toom vastuseks Riina Sikkutile: kaks kuud teie alluvad koukisid nina“.

Korralik köögitüdruk ei kasutaks sellist väljendit ka köögis mitte, Toom aga avaldas selle pealkirjas nii oma eurosaadiku ametlikul leheküljel kui ka Delfis.

Toom süüdistab Sikkutit valetamises kõigest selle eest, et too märkis oma vastuses valesti Toomi järelpärimise laekumise kuupäeva.

Kogu jant aga on pühendatud Venemaal elavate Vene kodanike probleemile, kes ei pääse praegu oma Eestis asuva kinnisvara juurde. Eesti kodanike poolt valitud eurosaadik tegeleb järjepidevalt venemaalaste huvide kaitsmisega. Kahjuks demonstreerib ta sealjuures äärmiselt halba kodust kasvatust.

+ + + + + + +

Postimees aga jätkab oma teatud-tuntud intellektuaalsel tasemel, avaldades täna näiteks loo sellest, kui hea oli Diana Klasi elu koos geidega, ja ka fotodega illustreeritud uudise „Anu Saagim supleb Aafrikas koos eksootiliste loomadega: see mõjub nahale kui troopiline eeterlik palsam“.

Seoses sellega tuli kohe meelde üks vana video, kus Saagim kavatses koos Heimar Lenkiga naistepäeval koos vanni minna. Mitte et härra Lenk nüüd väga eksootiline oleks, aga me kõike ju ka ei tea.

Tänase looga tutvudes saab siiski teada, et Lenki käsi pole sedapuhku mängus ja „Bravuuritar Anu Saagim naudib eksootilist puhkust Aafrikas, kus ta ei pelga ka koos kilpkonnadega suplema hüpata.“

Fotol on tõesti vees hulpiv Saagim ja rohked suured kilpkonnad, kes samuti ei peljanud Saagimiga koos supelda. Aga nendel on seal kindlasti hea klapp, sest kilpkonnad on samamoodi väga pikaealised ja elavad saja ja isegi mitmesaja aasta vanuseks.

Ja veel „troopilisest eeterlikust palsamist“: erinevalt inimestest ei ole kaitsealustel kilpkonnadel keelatud paisata suplusvette oma metaboliite. Kui mõnele mõjuvad need ained palsamina, siis miks mitte.

Ivan Makarov