Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Kindlates kätes Eesti”: üha rohkem inimesi elatub mitte omast tööst, vaid saab valitsuselt pisut toimetulekutoetust

-
24.10.2022
Reformierakonna valitsedes ei saa inimesed enam oma eluga hakkama ja peavad almust küsima. Pilt on illustratiivne.

Normaalses riigis saavad inimesed hakkama omaenda kätetööga elatist teenides, Reformierakonna valitsedes aga peab üha enam inimesi alanduma ja minema riigi käest piskut toetust küsima, sest kõrged hinnad on rahakoti tühjaks teinud.

Toimetulekutoetusi on tänavu esimese üheksa kuuga välja makstud ligi 21 000 perekonnale ning sama perioodi võrdluses mullusega on toetuse saajate arv kasvanud 12 000 perekonna võrra. Toimetulekutoetuse saajate arv on kasvanud 61 protsenti.

Kui 2021. aasta kolme esimese kvartaliga rahuldati 46 848 toimetulekutoetuse taotlust, siis värske statistika kohaselt on sel aastal rahuldatud 75 564 taotlust. 2022. aasta esimese üheksa kuuga on toimetulekutoetust välja makstud 27 miljoni euro eest. 2021. aasta üheksa kuuga maksti toetusi 12,4 miljoni euro eest.

Toimetulekutoetust saanud perede arv on kahe aasta võrdluses kasvanud 12 165 perekonna võrra.

2022. aasta kolmandas kvartalis rahuldati kokku 27 599 toimetulekutoetuse taotlust ning toetuse maksmiseks kulus kokku 10,8 miljonit eurot, vahendab BNS.

Seejuures arvab Reformierakond, et nemad on heategijad. „Riigi ülesanne on tagada inimeste majanduslik toimetulek ning kaitsta inimesi, kes on tõusvate energiahindade ning teenuste ja kaupade hindade tõttu jäänud majanduslikult keerulisse olukorda,“ ütles sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo.

Riisalo unustab märkida, et just Reformierakond on riigi ummikusse juhtinud ja inimesed, kes siiani ise hakkama said, peavad nüüd käe abiküsimiseks välja sirutama. Energiahinnad tõusid kõrgustesse ammu enne Venemaa agressiooni Ukrainas ja seda “tänu” Kaja Kallase juhitud rohepöördele, millega hävitati oma odav energeetikabaas.

Reformierakonna poliitika ongi selline, kus kõrgete maksuda ja hindadega röövitakse inimestelt nende teenitud raha ja jaotatakse hiljem osa sellest laiali, näitamaks poliitoravaid “hoolivatena”.

Oravapartei on ennast kogu aeg reklaaminud ettevõtjate erakonnana, kuid nüüd on neist saanud sotsialistlik partei, kes toetab vaesunud rahvast maksumaksjatelt võetud rahaga ning sotsiaalabi korras.

Uued Uudised