Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Päeva sõel (med.): ei saa Siim Kallas Hitlerita, oma kalli Leninita; eesti „president“ ei ole sugumürsk; Putini jutupunktid Kaja Kallase suus

-
24.10.2022

Nagu öeldakse, ehmunud part sukeldub saba ees. Aga mida teeks kabuhirmus orav, kes kardab vett ja kellel on puhevil saba?

Kui see orav on vana nõukogude kommunist, siis ei hakka ta sukelduma ühtegi, vaid tõstab puutüve tagant hädakisa, korrates enda jaoks maagilisi mantrasõnu „Lenin“ ja „Hitler“.

Nii ka tänases EPL-i loos „SIIM KALLAS / Martin Helme tahab võimule tõusta Lenini ja Hitleri meetodeid kasutades“.

Ilmselgelt on reformierakonna ja praeguse peaministri isa paanikas. Kogu reformierakondlik peavoolumeedia mullitab juba mitmendat nädalat, nagu häiritud laudatagune loik. Et miks EKRE reiting enne valimisi muudkui kasvab ja konservatiivid astuvad reformaritele ülalmainitud saba peale. Et mis Eesti riigi ärastajatest ja venestajatest saab, kui eestimeelsed jõud võidavadki märtsivalimised?

Siim Kallasel on sealjuures veelgi rohkem põhjusi seda karta: ega paanikas Kaja Kallas ei rääkinud juhuslikult viimasel valitsuse infotunnil Riigikogus oma isa süütuse presumptsioonist ja äravarastatud 10 miljonist dollarist. Pole ju sugugi välistatud, et uus eestimeelne võim võib taasalustada juurdlust ja üritada avada rahva silmis ikka veel kahtlusaluse kohta käivad tema eluks ajaks salastatud dokumendid. Lõpuks peab selgeks saama nii see, kes uputas „Estonia“, kui ka see, kuidas lasti Eesti dollariverest tühjaks.

Siim Kallas muuseas kirjutab: „Demokraatlikus ühiskonnas on võimule tõusmiseks kindlad protseduurid. On ka teine tee – Hitleri ja Lenini tee. Martin Helme ehitab oma poliitilist liikumist üles inimestele, kes pole ühel või teisel põhjusel oma eluga rahul ja kes ei taha peeglisse vaadata, vaid süüdistavad oma hädades kõiki teisi. Hiljuti avaldasid endised reformierakondlased mitu pikka artiklit pahast Reformierakonnast ja süvariigist. Targad mehed, kelle ambitsiooni ei suutnud me rahuldada, sest nende enesehinnang oli nii pööraselt kõrge, et seda ei jaganud inimesed nende ümber. Kibestumus, teiste süüdistamine, ja leitakse tee EKREsse. Inimesi, kes pole oma eluga rahul ja süüdistavad selles kõiki teisi, eelkõige Eesti Vabariiki, on minu hinnangul paarkümmend protsenti, üsna palju. Manipuleerida selle seltskonnaga, see on Martin Helme meetod, milles ta on üksjagu edukas.“

No on ikka enesehinnang – võrdsustada ennast, oma tütart ja oravate pesakonda Eesti Vabariigiga! Et me olemegi riik ja meid siin süüdistatakse! Tegelikkuses süüdistatakse ikka otseseid süüdlasi – võimulolevat reformierakonda, mis viidates Putini sõjale lasi pilvedesse elektrihinnad, inflatsiooni ja migratsiooni. Selle kõrval tundub isegi Pentuse jultunud ja häbiväärne lähetamine köömes. Ja ikka see äpardunud pankuri piiritu põlgus lihtsate inimeste vastu, kes ei varasta!

Siim Kallas kui homo soveticus jääbki elu lõpuni apelleerima Leninile ja Hitlerile, sest tema sisemaailm ongi kahevärviline. Ja siinkohal on isegi kahju Kaja Kallasest, kes on andekas kena naine, aga teeb käpiknukuna kaasa vana leninlase reumaatiliste näppude kramplikke liigutusi. Hea isa oleks kõrvale astunud ja lasknud oma lapsel isiksuseks kujuneda, aga kus sa sellega!

EPL on aga samasugune, jäädes ikka tollekssamaks Noorte Hääleks ja arvates, et kui Lenini nime pealkirjas ei ole, siis saab EKP KK ideoloogiasekretäri käest sugeda.

+ + + + + + +

Aga paistab, et vanal komsomolilehel on praegu ööpäevaringselt täiskuu taevas. EPL avaldas ka loo „Tõnis Palts: president ei ole parteipoliitik – rahvas ei tohigi teda valida“.

Tõnis Palts on tark eestimeelne poliitik ja tema seisukohad on alati huvitavad, aga seekord väljastas ta midagi eriskummalist, sest veel õigem oleks ju siis väide „president ei ole parteipoliitik – riigikogulased ei tohigi teda valida“. Sest käputäie parteiliste koalitsioonipoliitikute poolt alternatiivitu (ilma vastaskandidaadita) määramine on ju kordades parteilisem toiming, kui oma enamuses parteitute elanike ausatel valimistel tehtud valik. Pole ime, et nii eelmine kui ka praegune presidendi kohuste täitja on reformierakonna usku. Kõik neid määranud riigikogulased on parteilased. Mis paradoksaalse loogika kohaselt on rahvas nendest parteilisem, kui eesti kodanikud on oma valdavas enamuses parteitud?

Aga kui lugu kohe alguses kiskus kraavi, siis ega see sealt enam välja ei saa. Tõnis Palts kirjutab: „President peab olema kõigepealt sündimuse patroon. Teisel kohal on haridus.“

Esiteks ei taha keegi, et tema lapsukeste ilmatoomise „patroon“ oleks mingi võõras lohakalt raseeritud onu. Nii pole presidenti veel keegi naeruvääristanud.

Eesti president on muidugi täiesti mõttetu tegelane, 6 miljoni rahva raha raiskaja aastas. Tal pole mandaati ei riigi juhtimiseks ega ämmaemandusega tegelemiseks. Kuid nimetada teda sündimise patrooniks… Kas järgmine tiitel oleks sugumürsk?

„Haridus ja haritus ongi presidendile teema number kaks, mida kanda,“ kirjutab Tõnis Palts.

Heakene küll, nimetagem siis Alar Karist „sündivuse ja hariduse presidendiks“. Aga lugupeetud härra Palts, ega te praegu oma erakonnakaaslasele Tõnis Lukasele liiga ei tee? Sest milleks meile siis haridus- ja teadusminister ja näiteks ka sotsiaalkaitseminister ja terviseminister, kogu see feministlik transvestiitidega väestatud süvariik?

Aga aeg on praegu ärev ja masendust aitabki hajutada hea följeton. Kavandasite seda följetonina? On ju, hea härra Palts? Aitäh, ma naersin.

+ + + + + + +

Peaminister Kaja Kallas oli ülimalt ärritunud seoses Pentus-Rosimannuse vastu esitatud kuriteoteatega. Proua Kallas eeldas, et prokuratuur ei alusta kriminaalmenetlust endise rahandusministri Keit Pentus-Rosimannuse suhtes seoses tema eneseupitamisega Euroopa kontrollikoja liikme kandidaadiks. Vastates ERR-i Brüsseli korrespondendi Joosep Värgi selleteemalistele küsimustele, lõpetas ärritatud Kallas poolelt lauselt intervjuu.

„Prokuratuur on juba keeldunud ükskord sellesama asja algatamisest ja ma eeldan, et nad jäävad oma seisukoha juurde.

Aga kui ei jää?

Kui tädil oleks rattad all, oleks tädi omnibuss. Eino tõesti…“

Kaja Kallas parafraseeris teise isevalitseja Vladimir Putini tuntud nilbet nalja: „Kui vanaemal oleksid vanaisa genitaalid, siis oleks ta vanaisa.“

Siin on siis need kurikuulsad Kremli jutupunktid EV valitsusjuhi suus. Antud kontekstis on see ikka ilgelt kahemõtteline.

Mis imbusid tänase Õhtulehe uudise järgi otsustades isegi saatesse „Tantsud tähtedega“.

Ivan Makarov

Kallase poolt jäljendatud Putini fraas: https://yandex.ru/video/preview/3415401657491497554