Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Vaktsiinid hakkavad hapuks minema – selles on oma osa ka sundvaktsineerimisel

-
26.10.2022
Koroonavaktsiinid on ravimifirmadele suur äri, seetõttu käib ka surve nende massikasutamiseks.
© Scanpix

Kaja Kallase valitsus rakendas Eestis sundvaktsineerimise leebema vormi, kus süstalt ei löödud küll veel sunniga õlga, vaid keeldujad lülitati ühiskonnast välja – kuid ilmselt mõjus eriüksuste ja koertega turgutatud vaktsineerimiskohustus nii, et osa ühiskonnast otsustas teadlikult vaktsiinist keelduda.

Tagajärg ongi nüüd käes – ehkki üha rohkem koroonavaktsiini hakkab hapuks minema, töötavad vaktsiinitehased täisvõimsusel edasi ning kui lepinguid muuta ei õnnestu, tuleb kord juba tellitud kaup ettevõtjatele kinni maksta, vahendab ERR.

Eestisse on jõudnud umbes 4,2 miljonit doosi koroonavaktsiini. Sellest pisut üle kahe miljoni doosi on jõudnud meie inimeste käsivarde ja pool miljonit doosi on õnnestunud annetada. Kokku on Eesti tellinud 6,7 miljonit vaktsiinidoosi.

Töö- ja terviseminister Peep Peterson ütles, et esimesed suuremad vaktsiinikogused hakkavad aga halvaks minema. “Kahe koguse osas on meil juba tähtajad hapud. On 19 000 Novavaxi doosi ja 44 000 Pfizeri doosi. Aga suurem probleem on jaanuari lõpus 200 000 Pfizeri doosi,” rääkis Peterson.

Sel aastal jõuab Eestisse veel umbes 550 000 doosi koroonavaktsiini. Võrdluseks, viimase kuu ajaga on süstitud umbes 20 000 doosi.

Reformierakonna juhitav riik on taas ühe teemaga puusse pannud – vaktsiine on tellitud ülearu ja repressiivne võim on teinud kõik, et kaitsesüstimine inimestele vajadustunnetuse asemel vastumeelseks muuta.

Ravimifirmadele aga on koroonavaktsiinid kullaauk, mistõttu käivad ka kampaaniad massisüstimisteks.

Kui koroona peaks naasma, siis on vaktsineerimise vastaseid ilmselt nüüd rohkem, sest mitmed kohtuotsused on sellest keeldumise eest määratud repressioonid ebaseaduslikuks tunnistanud.

“2020 aasta sügisel, kui Tanel Kiik tuli iga nädal valitsusse uue 20 miljoni eurose rahataotlusega, üritasin ma jahutada tema indu osta iga Eesti inimese tarbeks 7x kogus koroonavaktsiine. Siis me veel uskusime, et neist on kasu. Pool aastat hiljem ei suutnud Kiik ja sotsiaalministeerium juba ostetud vaktsiine välja jagada, aga Delfi teadis ikka, et mina olen ka opositsioonis kõiges süüdi. Nüüd, kaks aastat hiljem saame teada, et mul oli (JÄLLE!) õigus ja need hurraaga ostetud vaktsiinid tuleb meil kenasti kinni maksta ja siis kraanist alla valada…” kommenteerib seda endine rahandusminister Martin Helme.

Uued Uudised