Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Peeter Ernits: peaminister vassib põgenikele mõeldud rahaeraldiste osas täiega

-
26.10.2022
Raha
© UU

Kuigi Eesti kulud Ukraina põgenike toetamisel on kolossaalsed, püüab peaminister Kaja Kallas jonnakalt vastupidist väita, ütleb riigieelarve kontrolli erikomisjoni liige Peeter Ernits.

“Avasin täna Kieli maailmamajanduse instituudi kodulehe, mis annab täpse ülevaate sellest, kui palju mingi riik Ukrainat tegelikult abistab.

Raport uueneb pidevalt (viimane seis peegeldab 14. oktoobri seisu) ja näitab kujukalt, kui palju ükski riik Ukrainat abistab, alates sõjalisest abist ja lõpetades vastuvõetud põgenikele kulutatud rahaga.

Kõik senised raportid on näidanud, et Eesti hoiab jätkuvalt enda käes esikohta. Septembrikuise raporti järgi andsime Ukrainast pärit inimestele 0,4 protsenti oma SKT-st. Tänane raport näitab, et pagulased saavad juba 0,6 protsenti SKT-st (toimetuse rõhutus). Loomulikult on see maailmarekord.

Aga mida peaminister Kaja Kallas oma rahvale räägib?

Esmaspäeva õhtul teatas peaminister Riigikogu kõnetoolist, et jutt sellest, et Eesti kuldab pagulased üle, ei vasta tõele.

Kaja Kallas: “Põgenike osakaal Eestis makstavate hüvitiste toetuste kogusummast (toimetuse rõhutus) on 0,4%. Näiteks peretoetust saavate Ukraina põgenike osakaal on kogusummast 1,52%. Vanemahüvitist saab 0,37% kõikidest vanemahüvitise summadest. Ehk siis – need väited, et meil justkui endale ei jätkuks oma inimestele ei vasta lihtsalt tõele. Need numbrid on väikesed.”

Miks peaminister valetab? Asjad on ju risti vastupidi.”