Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Päästetud part soovis hobikalur Henn Põlluaasa paati tulla

-
27.10.2022
Henn Põlluaas

Riigikogu EKRE fraktsiooni esimees Henn Põlluaas läks ühel varahommikul sõbraga merele võrke ära tooma, kui märgati, et seal istus rahulikult üks pardike, kes meeste liginedes ära ei lennanud.

Temani jõudes ilmnes, et part oli ühte lesta pidi võrku takerdunud. Kalapüügihuviline poliitik päästis veelinnu lahti ja viimane laskis kõigel stoilise rahu ja ilma igasuguse hirmuta sündida.

„Tõstsin linnukese siis vee kohale, et ta saaks sukelduda või ära lennata, kuid tal puudus selleks igasugune soov ja kavatsus. Hakkas minu peapesas hoopis agaralt sulgi sugema. Kui garderoob kenasti tehtud, sättis ta end veelgi mugavamalt lesima,“ muljetas Põlluaas ja jätkas, et kuna võrgud tuli välja võtta, pani ta pardi enda kõrvale paadipingile istuma.

Põlluaas: „Linnuke vaatas väga suure huviga pealt, mis me teeme. Tegin siis uuesti katse teda vette panna, kuid taas asjata. Minu soojas peopesas oli vist märksa mugavam olla kui külmas sügiseses vees. Ei jäänud siiski lõpuks midagi muud üle, kui lugesin talle õpetussõnad peale, et ta hoiaks võrkudest eemale, soovisin talle head teed ja panin pardikese vette.“

Ja mis te arvate mis juhtus? Part hakkas meeste aerupaadile järgi ujuma ning nõudis valjuhäälselt pardale võtmist!

Nähes, et teda siiski tagasi ei võeta, tõusis pardike lendu, tegi hüvastijätutiiru paadi kohal ja lendas eemal olevate sõprade juurde.

„Kalasaak oli meil sel korral napp, saime vaid mõned lestad pannile panemiseks, aga linnuke jäi küll südamesse,“ meenutab Põlluaas.