Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Uustulnuk Kuldar Kesküla tegeleb poliitikasse tulles kaitseväeluure temaatikaga

-
27.10.2022
Kuldar Kesküla
© erakogu

ETV saates UV-faktor olid külalisteks uued poliitikud, kes alles äsja on liitunud mõne erakonnaga ja osalevad tulevastel riigikogu valimistel. Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda esindas saates julgeolekuekspert, kolonelleitnant reservis Kuldar Kesküla, kes rääkis, et tema soovib poliitikas eelkõige tegeleda julgeolekuteemadega.

“Üheks suuremaks asjaks kindlasti on kaitseväeluure temaatika. Lisaks sellele veel üldse kaitsevaldkonnas ja julgeolekus üldiselt seonduvad teemad, ka kõik, mis ohustab meie julgeolekut, kaasa arvatud kuritegevus, korruptsioon. /…/ Mis seondub veel kaitsevaldkonnaga, siis lähiajal meil seisavad ees väga suured kaitsealased hanked, kus me enda kaitsevõimekuse jaoks vajalikku relvastust hakkame hankima ja see on oluline koht, kus peab kindlasti olema kõik läbipaistev, selge, aus,” rääkis ta.

Kesküla ei pelga, et riigikokku saades tuleb tal tegeleda ka senisest erialast väga kaugete teemadega, kuid kõigega on võimalik end kurssi viia.

„Loomulikult ei konkureeri ma seal vastava valdkonna ekspertidega, aga siiski, oma arvamuse saab ikkagi avaldada,” ütles ta.

Kesküla rääkis, et tema on juba aastaid enda põhimõtteid EKRE-ga samastanud, kuid ei saanud kaitseväe tegevteenistuses olles erakonda astuda. Nüüd see võimalus avanes.

1971. aastal Kuressaares sündinud Kesküla on töötanud Kaitseväe peastaabi luureosakonnas, Kaitseväe luurekeskuses ning Kaitseliidu peastaabi luure- ja julgeolekuosakonnas. Aastatel 2015–2019 oli ta Eesti Vabariigi kaitseatašee Tbilisis.

Keskülal on magistrikraad õigusteaduses ning ta on läbinud USA maaväe luurekapteni kursuse ja lõpetanud Ameerika Ühendriikides maaväe staabikolledži.

Tema hobideks on ajalugu ja vanad mootorrattad.