Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Suur inimene ja ajab nii rumalat juttu – kõneks on vandenõuteoreetik Jüri Ratas

-
27.10.2022
Keskerakond tahab endiselt Kaja Kallase kaissu, kuigi eelmisel korral said talt noa selga.
© Uued Uudised

Uued Uudised ei oska hinnata, kas Riigikogu esimees Jüri Ratas on demagoog, rumal inimene, vandenõuteoreetik või natuke kõike – aga tema jutt kokkulepetest EKRE ja Reformierakonna vahel on lihtsalt väljendudes “loll jutt”.

ERR vahendab: “Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles ERR-i veebisaates “Otse uudistemajast”, et Reformierakonna ja EKRE valimiste-eelse kukepoksi on need kaks parteid ise kokku leppinud, kuid valija näeb selle läbi. “Valija näeb läbi sellise kukepoksi või kokkulepitud koostöö Reformierakonna ja EKRE vahel, kus üks soeb ühte ja teine teist. See on läbi näha, et see on kokku lepitud – kord on ühe volikogu ja siis vastab teise oma. Aga valija on mõistlik ja saab aru, et ega see vastandumine meid edasi ei vii,” ütles Ratas.”

On väheusutav, et Ratas pole Riigikogu eesistujana märganud neid särisevaid pingeid, mis valitsevad EKRE ja Reformierakonna vahel, kes mõlemad on hakanud pretendeerima peaministripartei positsioonile. Ratasel on endal tulnud küll ja küll vaigistada EKRE saadikute ja Kaja Kallase vahelisi sõnasõdu. Arvata, et need kaks teevad teatrit ja tegelikult lepivad juba milleski kokku, võib vaid väga rumal inimene või vandenõuteorreetik.

Vaadaku Ratas üle esmaspäevaõhtused arupärimised või kolmapäevane infotund – see vihane vastuolu Kaja Kallase ja rahvuskonservatiivsete saadikute vahel on ülimalt ehe, mitte teeseldud. Nii käituvad kompromissitud poliitilised oponendid, kui mitte öelda, et vaenlased.

Uued Uudised edastasid värskelt Jüri Toomepuu arvamuse Siim Kallasest, VEB Fondist ja kõige selle seotusest Kremliga, Kaja Kallas raiub igas oma kõnes, et EKRE esitavat Kremli jutupunkte – peab ikka olema fantaasiat, et leida selles kokkuleppeid. Milline kasu peaks tõusma kummalegi erakonnale nii teravast vastandumisest?

Kujutagem ette, et sellise kokkuleppe oleks väidetavalt sõlminud Keskerakond ja EKRE – hakkame üksteist süüdistama ja nopime võidupunkte. Kust näeb Ratas Keskerakonnale kasu sellest, et EKRE kirjeldab Ratast väga nõrga peaministrina, Keskerakonda korruptiivsena, Yana Toomi venestava Kremli agendina ja nii edasi, samas kui Keskerakond ise räägib EKRE kohta Katrin Pautsi juttu hallitusseenest? Sellest ei võidaks kumbki.

EKRE ja Reformierakonna vastasseis ja pinged on tingitud ikkagi rahvuskonservatiivse ja vasakliberaalse maailmavaate, rahvusluse ja globalismi kokkupõrkest, mida võimeldab mõlema erakonna kindel soov moodustada ise uus valitsus. Jüri Ratase jutud on suure poisikese luulud.

Keskerakond võiks pigem meenutada oma diile poliitoravatega EKRE abielureferendumi eel, mil Mailis Reps pidas juba ammu enne Keskerakonnale esitatud krimisüüdistust läbirääkimisi Kaja Kallasega.

Uued Uudised