Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kas Kaja Kallas võtab kunagi suhu Sanna Marini sõnad, et riik lähtuma peaks rahvuslikest huvidest?

-
28.10.2022
Vahel tundub, et põhjanaabritel on naispeaministriga pisut rohkem vedanud.
© Scanpix

Reformierakond on tuntud nii truu sabaliputajana Brüsseli ees, et Kaja Kallase sugustel ei tuleks pähegi mõtet mõnda sealt tulnud otsust vaidlustada, ammugi mitte rahvuslikest huvidest lähtuvalt. Aga põhjanaabrite peaministril on sellist julgust ja pealehakkamist.

Postimees vahendab: pühapäevases raadiosaates ütles Soome peaminister Sanna Marin: “Lõpuks peame hindama seda, mis oleks Soome rahvuslikest huvidest lähtuvalt parim ja selle järgi vaatama, kas [regulatsiooni] toetada või mitte,» ütles Marin.

Jutt käib Postimehe loost “Soome alustas euroametnike vastu metsasõda: Brüssel ei tule ütlema, mida me tohime”, milles öeldakse: “Samal ajal, kui Eestis nurisevad ettevõtted selle üle, et valitsus võttis Euroopast vastu eesmärgi siduda 2030. aastaks 2,5 miljonit tonni süsinikku, on teistes riikides vastuseis nii suureks läinud, et tahetakse Brüsselile vastu hakata. Helsinki Times kirjutab, et Soome valitsus ei pruugi Euroopa Liidu kliimaeesmärki heaks kiita. Tüli tekitab eelkõige metsakasutus. Eelmisel reedel hääletas Soome parlamendi majanduskomisjon sisuliselt maha eurodirektiivid, mis metsamajandamist piiravad.”

Eestis nurisevad paljud ettevõtjate liidud rohepööraste kitsenduste üle, aga vastu hakata ei julge, ka nurinale lisatakse ohtralt kiitust, et küll olevat see kliimavõitlus õige asi. Ja et Eesti parlamendis hääletataks eurodirektiivid maha…

Mis aga puutub Kaja Kallasesse ja Reformierakonda, siis enne hakkab päike solgiämbrist tõusma (nagu ütleb vanarahvas), kui poliitoravad julgevad oma Brüsseli-küüru sirgu ajada.

Uued Uudised