Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Uued juhtnöörid Mihkelsoni asjus viivad Riigikogu tualettruumi

-
28.10.2022

Välisasjade parlamendikomisjoni esimehega seotud pedofiilia skandaal saab tõenäoliselt uue pöörde, kuna võimalikule kuriteole viitab eelmise aasta septembris juhtunud ja suure ühiskondliku huvi äratanud kummaline vahejuhtum delikaatses kohas.

See on eriti tähendusrikas valitsusjuhi tehtud avalduse valguses. BNS vahendab: “Peaminister Kaja Kallas ütles erakonnakaaslase ja riigikogu liikme Marko Mihkelsoni suhtes meedias tõstatatud lapse kohatu pildistamise süüdistusi kommenteerides, et tegu on kahetsusväärse juhtumiga, mis riivab tugevalt inimeste eraelu, ning seega tuleks hoiduda ennatlikest järeldustest… Ma saan tugineda sellele, et juhtunuga on tegelenud politsei ja ka lastekaitse. Marko Mihkelsoni suhtes ei ole alustatud ühtegi uurimist…”

Nii et politsei oli kaasatud. Aga millal täpselt? Sellele võib leida vastuse Õhtulehest ja sotsiaalmeediast. Riigikogu liige Marko Mihkelson kirjeldas sotsiaalmeedias, kuidas ta riigikogu tualetti kinni jäi ja politsei teda välja päästma kutsuti.

„Läksin enne tööpäeva lõppu riigikogus käsi pesema ja … Uks enam ei avanenud. Õnneks oli taskus telefon ja väliskomisjoni nõunik Birgit veel majas. Nii ta kutsuski kõigepealt politsei appi, ja kui sealt jäi abist väheseks, siis juba koju jõudnud parlamendi remondimehe, kes ketassaega ukse lahti lõikas,“ kirjutab Mihkelson. „50 minutit ja asi tehtud.“

Esiteks pole 50-minutilises asjal käimises mitte midagi müstilist, eriti kui toituda steikidest, kookidest ja konjakist. Kuid väide, et MM läks sinna käsi pesema, vajaks nüüd kontrollimist. Sest see on liiga täpne, liiga detailne. Mitte ükski rahvaasemik ei peaks edastama nii palju informatsiooni eesmärkidest selle kohta, mida nimelt ta kavatses väljakäigus sooritada.

Kahtlane on ka see, et peakangelane ise nüüd väidab: „tunnen esimest korda viimase kolme aasta jooksul kergendust.“ Pärast käte pesemist või? Ei, seal oli mingi palju sügavam põhjus.

Tähtis peaks olema ka see, miks väliskomisjoni nõunik Birgit kutsus kõigepealt politsei. Miks mitte Mihkelson ise? Miks pidi ta helistama Birgitile, aga mitte otse eriüksusele?

Ja kas see oli ikka politsei, kes tookord kohal käis? Mis mõttes pollaritest „abi ei olnud“? Ükskõik mis filmi vaatad – isegi naispolitseinik lööb kõige võimsamagi ukse ühe jalahoobiga maha. Kas MM oli ennast seestpoolt barrikadeerinud? Mis eesmärgil? Äkki oli seal veel keegi? Või on Riigikogu WC uksed pärast Lõssenko ja interrinde visiiti topeltterasest?

Aga põhiline on antud juhul siiski Kaja Kallase palve (käsk:) „tuleks hoiduda ennatlikest järeldustest“. Ega ei hoidu küll: tema ise ja reformierakonna ladvik teadis sellest fotojamast juba ammu ja pidasid suu kinni, nagu kutse-eetika truud kupeldajad.

Ja argument „Mihkelsoni suhtes ei ole alustatud ühtegi uurimist“ on naljakas eriti täna, kui Pentus-Rosimannuse suhtes ei alustatud samuti uurimist, kuigi kõik ju teavad, mida ta on tegelikult teinud. Ka 10 miljonit dollarit pole leitud. Ja paps trügib jälle valimistele.

KaPo arvab ka, et Mihkelson ei kujuta riigi jaoks turvariski, Võrklaev ei näe mitte ühtegi põhjust, miks ei võiks MM oma kohal jätkata.

Kogu teie amoraalne jõuk tuleks sinna Riigikogu kõige külastavamasse kohta ajada ja veega alla lasta. Aga äkki teeb seda rahvas ise järgmise aasta märtsis.

Ivan Makarov